Annons

Smålands nation vill säga upp överliggare

Lund Smålands nation har vänt sig till hyresnämnden för att få hjälp med tolkningen av sina uthyrningsregler. Nationen vill säga upp en person som bott i mer än fem år på nationen.

Stiftelsens regler säger att man få bo i Smålands nations lägenheter i max fem år. Därefter kan man få bo kvar i ytterligare fem år om man studerar på eftergymnasial nivå eller är förtroendevald i nationen.

När stiftelsen sade upp en person som bott på nationen i mer än fem år och inte längre studerande så vägrade personen att godta uppsägningen. Han hänvisade till att att hans nuvarande kontrakt bara löpt 3 år och fyra månader.  Stiftelsen å sin sida menar att tidsbegränsningen gäller den totala boendetiden på nationen oavsett om man flyttat inom beståndet och yrkar att hyresavtalet upphör att gälla från och med den 31 oktober. Det är nu upp till hyresnämnden att ta ställning till frågan. 

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Läs också Hyresgäst ringde störningsjouren 41 gånger och skrek ”åk hem till Afrika” till grannar – sägs nu upp från lägenhet Sopkaos på balkongen – hyresgäst uppsagd för tredje gången Hade "råd" att köra Voi - tvingas flytta efter att socialen vägrat betala hyran Använde cykeln som ”kylskåp” – sopkaos när fiskmåsar letade mat Hyrde ut svart utan nyckel – par fick ta balkongvägen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.