Annons

Smålands nation vill säga upp överliggare

Lund Smålands nation har vänt sig till hyresnämnden för att få hjälp med tolkningen av sina uthyrningsregler. Nationen vill säga upp en person som bott i mer än fem år på nationen.

Stiftelsens regler säger att man få bo i Smålands nations lägenheter i max fem år. Därefter kan man få bo kvar i ytterligare fem år om man studerar på eftergymnasial nivå eller är förtroendevald i nationen.

När stiftelsen sade upp en person som bott på nationen i mer än fem år och inte längre studerande så vägrade personen att godta uppsägningen. Han hänvisade till att att hans nuvarande kontrakt bara löpt 3 år och fyra månader.  Stiftelsen å sin sida menar att tidsbegränsningen gäller den totala boendetiden på nationen oavsett om man flyttat inom beståndet och yrkar att hyresavtalet upphör att gälla från och med den 31 oktober. Det är nu upp till hyresnämnden att ta ställning till frågan. 

Annons
ANNONSLånestrategier för hyresgäster
Annons
Läs också Klanfamilj vräkt från sin lägenhet i Göteborg Ströp och misshandlade kvinna i lägenheten – mister kontraktet Betalade alla hyror i tid – ändå vräktes fyrabarnsfamiljen två gånger på ett år Misshandlade grannen med bambukäpp – sägs upp Duschar och diskar för sällan – kan förlora lägenhet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.