HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Smålands nation vill säga upp överliggare

Lund Smålands nation har vänt sig till hyresnämnden för att få hjälp med tolkningen av sina uthyrningsregler. Nationen vill säga upp en person som bott i mer än fem år på nationen.

Stiftelsens regler säger att man få bo i Smålands nations lägenheter i max fem år. Därefter kan man få bo kvar i ytterligare fem år om man studerar på eftergymnasial nivå eller är förtroendevald i nationen.

När stiftelsen sade upp en person som bott på nationen i mer än fem år och inte längre studerande så vägrade personen att godta uppsägningen. Han hänvisade till att att hans nuvarande kontrakt bara löpt 3 år och fyra månader.  Stiftelsen å sin sida menar att tidsbegränsningen gäller den totala boendetiden på nationen oavsett om man flyttat inom beståndet och yrkar att hyresavtalet upphör att gälla från och med den 31 oktober. Det är nu upp till hyresnämnden att ta ställning till frågan. 

Läs ocksåTidigare ordförande i lokal hyresgästförening sägs upp
Läs också Hemmabyggare orsakade skador för en halv miljon kronor Vägrade öppna dörren för hantverkarna – därför kan kvinnan förlora sitt hem Från hot till Kronofogden – då kan du bli vräkt och så går det till 84-årig kvinna vanvårdade lägenheten och släppte inte in Uppsalahems personal – blir vräkt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.