Annons

Snart byggstart för nya lägenheter i Höör

Höör Inom kort beräknas bygglov beviljas för Höörs Fastighets AB nya projekt. Två huskroppar planeras med totalt 32 lägenheter.

Det går i väntans tider i Höör var byggnadsnämnden snart förväntas fatta beslut om bygglov för två nya fastigheter. Kristina Forslund, vd för Höörs Fastighets AB, menar att beslutet om bygglov endast är en fråga om formaliteter.

– Vi ska bygga två byggander i fyra våningar med 16 lägenheter i varje av vilka hälften är tvåor och resterande treor. Under 2015 byggde vi 14 lägenheter vilka blev uthyrda snabbt. Men det är svårt att säga hur stor efterfrågan är. För även om vi har två till fyra års kötid på det gamla beståndet så är det inte samma sak med betalningsviljan för det nya beståndet, säger Kristina Forslund.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Huskropparna som planeras är så kallade Kombohus, framtagna av Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag (Sabo). Ett koncept med nyckelfärdiga hus vars mål är att pressa produktionspriserna. För projektet har Höörs Fastighets AB budgeterat en omkostnad på omkring 40 miljoner kronor. Denna summa ska emellertid ska tas med en nypa salt i dagsläget.

– Inflyttning blir troligtvis försommaren 2017, men det vet vi först i höst efter markarbetena som kräver pålning har utförts. Först då vet vi rätt kostnad för projektet och kan sätt hyran, säger Kristina Forslund.

Annons
Läs också Vem ska bo i höghuset i Mariestads nya lyxområde? Kämpade för nybygge på granntomten - nu jämnas hans eget hus med marken Skräddaren satsar på Muraren - "Vi bygger nytt för att våra lägenheter inte räcker till" Bygge på Vadholmen splittrar Munkbos styrelse Vattenverk kan sätta käppar i hjulet för Edethus byggplaner

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.