HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Sno hissen inte skäl för vräkning

Enköping Att sno hissen mitt framför en granne är inte skäl nog för vräkning. En Enköpingsbo som begärt att fem av grannarna ska bli uppsagda från sina lägenheter för att de trakasserat honom får inget stöd av hyresnämnden.
En helt annan hiss.

Enköpingsbon upplever sig trakasserad och hotad av fem grannar och fyra anställda hos hyresvärden. Som stöd för det har han skickat in ett 70-tal skrivelser och filminspelningar till hyresnämnden.

En av filmerna påstås visa hur två av grannarna på ett hånfullt sätt skyndat sig att ta hissen mitt framför näsan på Enköpingsbon när han och hans mamma kommit släpande på tunga matkassar.

Läs ocksåBrand stängde kontoret – fiket blev arbetsplats

”Något som orsakade oss enorm stress och smärta då vi fick stå länge med matkassarna i våra händer”, skriver mannen.

Vid ett annat tillfälle ska en annan granne, enligt den klagande Enköpingsbon, ha spillt ut vatten utanför hans dörr och sedan torkat upp det. Något som hyresvärden tolkade som att hon städade medan mannen själv såg det som ett led i de påstådda trakasserierna.

Anmälningarna handlar i övrigt om allt från regelrätta mordhot till vikthån, parfymsprut i trappuppgången och cigarettfimpar som kastats i brevlådan.

Läs ocksåVanvårdade lägenhet i Eslöv - förlorar kontrakt

”Situationen är mycket allvarlig. Mina anhöriga mår oerhört dåligt och deras hälsa tar enorm skada av allt detta. Därför vädjar jag till rättsväsendet att agera och hjälpa oss i denna mycket svåra situation”, skriver mannen.

När hyresnämnden till sist tog upp ärendet i en förhandling handlade det om att hyresvärden skulle föreläggas att säga upp de fem grannarna som bor i två lägenheter. Något som värden inte gått med på.

Hyresnämnden i Västerås såg heller ingen anledning att de utpekade grannarna skulle behöva flytta ut.

Läs ocksåNu ska informationen kring andrahandskontrakt bli bättre

Trots alla filmklipp som den klagande mannen skickat in konstaterar hyresnämnden att han inte lyckats styrka att det förekommit trakasserier och störningar i sådan art och omfattning som avses i den paragraf i hyreslagen som skulle kunna vara tillämpbar. Grannarna får därför bo kvar.

Enköpingsbon har överklagat domen hos Svea hovrätt.

Läs också Uppsagd hyresgäst i Helsingborg får bo kvar Sägs upp efter år av störningar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.