Annons

Socialchefer menar att bostadsmarknaden hårdnat

Gävleborg Sju av tio socialchefer Gävleborgs län tycker att bostadsmarknaden blivit hårdare. Det har därför blivit svårare för socialt utsatta personer att få lägenhet .

Hem & Hyra ställde frågan till alla socialchefer i Gävleborgs län och enigheten är stor.
Alla socialchefer som svarat på enkäten, sju av tio, anser att det blivit svårare för socialt utsatta människor att skaffa en egen bostad i de kommuner socialcheferna arbetar i. 

I spåren av den tuffare bostadsmarknaden följer också att vissa privatvärdar ser en möjlighet att tjäna pengar på människor som inte kan välja var de vill bo och till vilket pris.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

En av de socialchefer som svarat på Hem & Hyras enkät skriver att till den kommun hon jobbar i kommer människor inflyttande från andra kommuner för att oseriösa privatvärdar lockar med lediga lägenheter.

Tre kommuners socialchefer svarade inte på enkäten; Söderhamn, Ovanåker och Nordanstig. 

Annons

Läs också Här jobbar lokalbefolkningen stenhårt för att undvika polisens lista: ”Idrott kan vända trenden” Hyrorna klara för 6000 hyresgäster i Uppsala Kommunpolitikern slängde ut sin hyresgäst – tyckte hon kunde bo kontraktslöst Rasistisk eller modig? Rapporten Lägesbild Norrby upprör i Borås Rekordstöd för utemiljöer i utsatta områden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.