Annons

Södra Skåne säger nej till sammanslagning av regioner

Halland Medan Hyresgästföreningens regionstyrelse i södra Skåne säger nej till en sammanslagning av Skånes två regioner, funderar fortfarande styrelsen i Norra.

Två av Hyresgästföreningens regioner kan slås ihop. Frågan har utretts under våren. Det handlar om region södra Skåne och norra Skåne, där också södra Halland ingår. En sammanslagning skulle beröra cirka 84 000 medlemmar, nästan hundra anställda och runt 1 500 förtroendevalda.

Nu har respektive regionstyrelser sammanträtt i frågan. Styrelsen i södra Skåne säger nej. Enligt ordförande Bo Nilsson var styrelsen enig.
– Framför allt menar vi att vi skulle tappa i kraft under ett antal år när olika kulturer slås samman. Det finns också personal som har uttryckt att de skulle sluta, säger han.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Enligt Bo Nilsson kan det finnas ekonomiska besparingar att göra men han menar att samarbetet mellan regionerna kan utökas ytterligare utan att man för den skull slår samman dem.

På onsdagen sammanträdde regionstyrelsen för Region norra Skåne.

Annons

– Vi fattade inget beslut. Det är en så komplex fråga och inget man hastar igenom. Det är det viktigaste beslutet som vi har haft under min tid som ordförande, säger regionstyrelsens ordförande Rigmor Wilderoth som tillträde 2007.

Läs ocksåSå renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt

Nu ska styrelsen gå igenom utredningsmaterialet igen och fundera över för- och nackdelar för att sedan träffas igenom den 12:e september.

Regionstyrelserna förslag till beslut behandlas senare av regionfullmäktige, som fattar det faktiska beslutet i frågan.

Annons

Läs mer om den eventuella sammanslagningen här:
De flesta negativa till en Skåneregion

Läs ocksåPer fick pengar tillbaka – så kan du upptäcka om din värd höjer hyran utan att förhandlaEn tredelad bild med en äldre man, ett utsnitt av ett hyreskontrakt med ett stycke om förhandlingsklausul markerad, och en yngre kvinna.
Läs också Nu går Hyresgästföreningens klassiska logga i pension - men på Ulfs arm jobbar den vidare Hyresförhandlingar hemma vid köksbordet - nu väntar stegvis återgång till det nya normala Ditt hem är hennes jobb

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.