Annons

Söker samma egenskaper – trots att förra vd:n fick sparken

Eskilstuna Hallå där Bertil Andersson (M), styrelseordförande för Eskilstuna kommunfastigheter. I början av oktober gav ni den tidigare vd:n, Marica Johansson, sparken, efter bara drygt ett år på posten. Hur går det med rekryteringen av ny vd?
Bertil Andersson (M), ordförande i Eskilstuna kommunfastigheters styrelse.

– Vi har precis bara börjat med det arbetet och har egentligen inte kommit någonstans.

Har ni någon tidsplan?

– Vi vill ju klara av det så fort som möjligt, men det får ta den tid det tar. Det är viktigast att rekryteringen blir bra. Vi har inte spikat någon tidsplan.

Hur ska ni undvika att rekrytera någon som ni sedan känner att ni behöver säga upp?
– Det kan man ju aldrig säkra helt. Vi får göra så gott vi kan och hoppas att det blir bra. Vi drar naturligtvis vissa lärdomar av det som har hänt.

Hade ni kunnat göra något annorlunda vid rekryteringen av den tidigare vd:n?

– Nej, det tror jag inte. Vi var väldigt eniga om att hon var rätt person. Det var oväntat att det blev som det blev. Men det är människor man jobbar med, och det starka individer som har mycket vilja och mycket kraft.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Vilka egenskaper söker ni hos den nya vd:n?
– Vi vill ha en kraftfull person som har integritet och kunskap, så det är egentligen samma som förra gången.

Annons
Läs också Mamma hyrde ut olovligt till sonen: "Ingen som informerade om detta" Duschade trots att kaklet var borta – nu måste mannen flytta De får högre hyra än grannarna på gården - "på tok för mycket" Kfast i Eskilstuna säljer till norsk miljardär Stopp för Västerås och Eskilstunas bostadsköplaner

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.