HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Sommarstuga var inte året runt-boende – måste flytta

Karlshamn Mannen fick bo i fritidshuset när han blev av med sin lägenhet. Nu vill husets ägare själv använda det och mannen måste flytta.

Ägaren försökte redan för två år sedan, men eftersom han inte är kunnig i juridik blev inte uppsägningen korrekt och hyresgästen bor fortfarande kvar.

Den här gången gick ägaren till hyresnämnden med uppsägningen. Nämnden konstaterar att huset inte är avsett för permanentboende och eftersom ägaren själv tänker använda huset har hyresgästen inte rätt att bo kvar. I de fall då det rör sig om ett en- eller tvåfamiljshus har hyresgästen ett begränsat besittningsskydd och kan sägas upp då ägaren själv behöver sitt hus.

Läs ocksåTotalförstörde ettan på fem månader – krävs på nära en kvarts miljon kronorEn sönderslagen badrumsdörr och hand som håller i pengar.

Hyresgästen fick flytta in i fritidshuset i slutet av 2012 då han blivit vräkt från sin lägenhet. Tanken var att lösningen skulle vara tillfällig till dess att mannen hittat en ny lägenhet.

Hyresgästen kom inte till hyresnämndens sammanträde och har inte heller lämnat in något svaromål på ansökan. Hyresnämnden har bestämt att hyresavtalet upphörde 31 december 2014. Hyresgästen får uppskov till 1 juli 2015 med flytten.

Läs också Vidrig stank spreds i hyreshuset - utpekade grannen slängs ut: "Har inte orsakat lukten" Knuffade och skrek åt sina grannar – kvinna blir uppsagd för andra gången av Uppsalahem Bombmannen fick komma tillbaka - nu rasar grannarna: "Jävligt obehagligt" Värdarna ville ha två års retroaktiv hyra - nu är det avgjort: "Jag kan andas ut"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.