Annons

Sommarstuga var inte året runt-boende – måste flytta

Karlshamn Mannen fick bo i fritidshuset när han blev av med sin lägenhet. Nu vill husets ägare själv använda det och mannen måste flytta.

Ägaren försökte redan för två år sedan, men eftersom han inte är kunnig i juridik blev inte uppsägningen korrekt och hyresgästen bor fortfarande kvar.

Den här gången gick ägaren till hyresnämnden med uppsägningen. Nämnden konstaterar att huset inte är avsett för permanentboende och eftersom ägaren själv tänker använda huset har hyresgästen inte rätt att bo kvar. I de fall då det rör sig om ett en- eller tvåfamiljshus har hyresgästen ett begränsat besittningsskydd och kan sägas upp då ägaren själv behöver sitt hus.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresgästen fick flytta in i fritidshuset i slutet av 2012 då han blivit vräkt från sin lägenhet. Tanken var att lösningen skulle vara tillfällig till dess att mannen hittat en ny lägenhet.

Hyresgästen kom inte till hyresnämndens sammanträde och har inte heller lämnat in något svaromål på ansökan. Hyresnämnden har bestämt att hyresavtalet upphörde 31 december 2014. Hyresgästen får uppskov till 1 juli 2015 med flytten.

Annons
Läs också Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Hyresgäst ringde störningsjouren 41 gånger och skrek ”åk hem till Afrika” till grannar – sägs nu upp från lägenhet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.