Annons

Sophia fick tacka nej till utbildning

Region BohusÄlvsborg-Skaraborg Sandra fick sin etta via Trollhättans bostadsgaranti. Sophia tvingades avstå utbildningen i Skövde när bostäderna inte räckte till. Här berättar de själva:

Bostadsgarantin var ett av skälen till att Sandra Börjesson valde just Högskolan Väst i Trollhättan. En garanti som gav henne en etta på 32 kvadrat i bostadsområdet Karlstorp i Trollhättan.
– Det är en vanlig hyresrätt hos kommunala Eidar som jag betalar 3 700 kronor i månaden för, inklusive parkering, säger Sandra Börjesson som kommer från Stenungsund och som läser till systemutvecklare.

Sandra Börjesson

Hem & Hyra träffar Sandra i högskolans foajé där hon slagit sig ner tillsammans med studiekamraterna Lovisa Tellmyr, Hama Latif och Diana Ajdini. De har alla löst sin boendesituation på olika sätt. Hama bor kvar hemma och betalar hyra till sina föräldrar i Trollhätteområdet Björndalen. Lovisa pendlar från Vänersborg och Diana kör bil från Göteborg.
– Det tar mellan 45 minuter och en timme enkel väg. Vi är många som pendlar från olika håll hit, säger Diana Ajdini.

Annons

En som gärna hade börjat på barnmorskeprogrammet i Skövde i höst men som fick avstå är sjuk- och operationssköterskan Sophia Hyltell från Helsingborg.
– Jag blev jätteglad när jag blev antagen. Men så förstod jag att det var helt kört att få en studentbostad i höst och fick jag tänka om, säger Sophia.
– Bostadskoordinatorn sa att jag skulle leta efter privata rum, bli inneboende eller försöka få plats i något kollektiv. Men jag 46 år, har vuxna barn och kan inte tänka mig en sådan lösning. Så jag fick tacka nej till utbildningen. Självklart är jag besviken,
säger Sophia Hyltell.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Bostadsbolaget säljer ut drygt 170 centrala lägenheter Studenter tar strid mot värdens hyreskrav: ”Fylls på med namn hela tiden” Möglet har tagit greppet om deras hem Ann-Charlotte vann hyresfajten – nu får alla i kvarteret lägre höjning: ”Var tvungen att göra något” Carolines studentbostad räddad – genom 50 år gammalt avtal: "Jätteglad att få bo kvar"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.