Annons

Sorselebo kräver drygt tre procent

Sorsele ​Sorselebo vill höja hyrorna med 3,2 procent från första april. Ökade kostnader och ett stort antal tomma lägenheter är orsakerna bakom den föreslagna höjningen.

​2010 stod drygt 14 procent av Sorselebos cirka 200 lägenheter outhyrda. Tappet av hyresintäkter samt ökade kostnader för bland annat fjärrvärme, vatten, sophämtning samt räntor, gör att Sorselebo vill höja hyrorna med 3,2 procent.

– Och då har jag inte räknat in de ökade personalkostnaderna. Det faktiska behovet är större än den äskade procenten, säger Ove Eklund, vd för Sorselebo.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

De tomma lägenheter beror, enligt Eklund, inte på att befolkningen i Sorsele skulle ha minskat.

Annons

– Nej, vi har ingen minskning de senaste åren. Så jag vet egentligen inte vad man ska peka på. Kanske är det så att det byggts för mycket en gång i tiden. Vi har egentligen aldrig haft fullt uthyrt. Det är inte alls bra, det är ett mörker, menar Eklund.

I det avtal kommunen har med Statens Bostadskreditnämnd finns inget krav på att avveckla bostäder.

Läs ocksåSå mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listanHyreshöjningar

– Visst finns det ett behov av det, men vår ägare vill inte riva hus.

Annons

Hyresförhandlingarna mellan Sorselebo och Hyresgästföreningen äger rum nästa vecka.

Läs också Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Allmännyttiga Skebo rekordhöjer hyrorna Gavlegårdarnas hyror klara efter medling Så blir din hyra i Blekinge län 2024

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.