Annons

Spadtag för nya parhus i Kisa

Kinda Kindahus har tagit sitt första spadtag i Kisa på över 20 år. På Linnékullen kommer stiftelsen nu att uppföra fyra parhus med åtta hyreslägenheter.
Foto: Kindahus
Så ska de nya parhusen se ut enligt ritningarna.

Vid en ceremoni i går tog stiftelsen Kindahus spadtag för nya hyresbostäder i Kisa. Enligt vd Jan Skarin är det första nybygget på orten sedan 1991 och de nya bostäderna blir även de första parhusen i Kisa.

— Det har varit många turer kring det här projektet, med tomten, bygglovet och upphandlingar. Det känns väldigt bra att vi äntligen är i mål med det här, förklarar Jan Skarin, vd för stiftelsen Kindahus.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Lägenheterna i de fyra parhusen består av åtta stycken treor på 75 kvadratmeter som får garage och inglasat uterum. Enligt Skarin har man lagt vikt vid att bygga husen mer klimatanpassade, bland annat i valet av material och uppvärmning. Exempelvis kommer värmekostnaderna att kunna sänkas med hälften jämfört med de äldre hus som Kindahus har i sitt bestånd.

Annons

Bostadsbygget handlar om en investering på 23 miljoner kronor och om stiftelsen får ta del av det nya investeringsstödet kan kostnaden sänkas med cirka två miljoner kronor. Vad hyresgästerna kommer att få betala i hyra för de nya bostäderna är ännu inte klart. Enligt Skarin är siktet inställt på en hyresnivå på mellan cirka 8 500 och 9 000 kronor i månaden. Att få de uthyrda tror han inte kommer att bli något problem.

— Vi har haft en särskild intressekö för de här husen sedan start. De flesta som står i den är pensionärer som vill lämna huset och flytta in i något bekvämare, säger Jan Skarin.

Annons
Läs ocksåNya hus ersätter de gamla i Kisa

Husen byggs i etapper och de första två husen ska stå klara för inflyttning redan till den 15 december i år. SIsta etappen blir den siste maj 2019.

Läs också Ökat intresse för nybyggt i Kisa Ängen spolades ner i grannarnas trädgård: "Har ingenting emot det" Gratisplatser försvinner - nu tvingas Dunio betala för parkeringen Fler felanmälningar när lägenheten blir arbetsplats

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.