Annons

Spola inte ner vilken skit som helst

Örebro Schluuurp. Plötsligt sitter den där. Proppen i avloppet. Vad gör du då?Betalar? Ringer in gratis hjälp? Eller rensar själv? Det är frågan.

Hos Karlstads Bostads AB, Kbab, får hyresgäster som har stopp i avloppet betala 100 kronor för att få hjälp. Hos Örebrobostäder, Öbo, får hyresgästerna samma hjälp gratis.
         
– Bovärden kan visa en gång hur man gör, men sedan förväntas de klara det själva om de inte är till exempel pensionärer, säger Emelie Sandsjoe på Kbab.

Annons
 
Öbo, å andra sidan gör rensningen gratis. I längden tycker de att de sparar pengar eftersom risken annars är att hyresgäster inte hör av sig. Det i sin tur kan sluta med vattenskador som kan kosta uppemot 100 000 kronor att åtgärda.
 
KBAB planerar sätta ihop en instruktionsfilm om hur avlopp rensas.
   – Det händer att vissa hyresgäster tagit isär och gjort rent själva, men sen kommer de inte ihåg hur allting satt ihop och då får vi ändå åka ut och göra det, säger Öbos rörmokare Robert Johansson.
Han tycker att vissa hyresgäster är lite lata. De skulle nog klara att rensa sitt avlopp: men tycker det är äckligt och ringer hellre hyresvärden Öbo.
– De kan stå bredvid och säga ”åh vad äckligt”. Men det kommer ju från dem själva.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Kvinna kapar lägenhet – trots sju vräkningsförsök vägrar hon flytta: "Jag har ingenstans att ta vägen" Här är värdarnas metoder för att upptäcka svartuthyrning - röda kalsonger bevis när Arman skulle vräkas De bygger bort bostadsbristen – för fåglar: "Roligt om vi fick hit en uggla" Rokokosoffa och udda sovställning - bevis för svartuthyrning Skuldsatta erbjuds nya och dyra lägenheter – Eksam möter en tuff bostadsmarknad

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.