Annons

Staffanstorpshus höjer hyrorna mest i Sydskåne

Staffanstorp ​3,75 procent från den 1 juli 2011. Det blev resultatet av de nyss avslutade hyresförhandlingarna mellan Staffanstorpshus och Hyresgästföreningen.Bakgrunden till hyreshöjningen som är högst i södra Skåne är dels krav från bostadsbolaget men också ett politiskt beslut om ändringar i avskrivningsreglerna.

​– Efter hårda förhandlingar har vi nu kommit fram till en kompromiss, säger Sten Svensson, förhandlare på Hyresgästföreningen.

Annons
 
Bostadsbolaget krävde från början en hyreshöjning på 5,5 procent från 1 januari 2011. Hyresgästföreningen lyckades pressa ner kravet till 2,75 procent.
 
På grund av ett politiskt beslut i Staffanstorp om ändringar i avskrivningsreglerna, höjs hyran ytterligare 1 procent utöver den första höjningen. Detta ger en sammanlagd höjning på 3,75 procent.
 
– Tyvärr hade vi inte möjlighet att påverka den politiska procenten. Men vi har gjort allt vi kunnat för att pressa ner kraven.  Det ursprungliga kravet reducerades till hälften och hyresgästerna slipper höjningen under första halvåret, säger Sten Svensson.
Beslutet om ny hyra för Staffanstorpshus hyresgäster innebär att alla hyresförhandlingar nu är klara med de allmännyttiga bostadsbolagen i Sydskåne. Den genomsnittliga höjningen för 2011  i södra Skåne blev 2,51 procent.

Annons
Läs också Tänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär Medlare ska få fart på hyresförhandlingarna: "Komplicerat" Värd vill höja 10,6 procent – "Folk är oroliga att inte klara det" 15 procent högsta yrkandet hittills i Aros-Gävle – se om din värd är med på listan Hyresvärdar försöker lura sig till hyreshöjning: "Bedrägligt beteende" Nya rekordkravet: Så vill värdarna höja hyrorna - igen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.