HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Stängde in sin hund i lägenheten

Växjö En kvinna i Växjö kommun har dömts till böter för djurplågeri. Hennes hund fick knappt gå ut och bajsade ned lägenhet. Den är nu omhändertagen.

Hyresgästen bor i en tvåa i en mindre ort i kommunen. Hunden är en femårig schäferblandning.

Det var när hyresvärden skulle byta filter i fläkten som det uppdagades att hyresgästen inte tog hand om sin hund på ett bra sätt.

Läs ocksåKattägare anklagas för vanvård av lägenhet - golvet var täckt av bajsVanvårdad lägenhet med kattbajs

Kvinnan öppnade inte när fastighetsskötaren ringde på, men eftersom han hade lov att använda huvudnyckeln gick han in. Det visade sig att hyresgästen var hemma och att det var stora mängder avföring i lägenheten.

Fastighetsskötaren blev chockad av det han såg och beskriver det som en misär och att han bara ville ta hunden därifrån. Det var avföring på både golv och väggar och han kontaktade djurskyddshandläggarna på länsstyrelsen.

Annons

Varje gång djurskyddshandläggarna kom för att besöka kvinnan, var det neddraget i fönstren och ingen öppnade dörren. Till slut tog de sig in i lägenheten med hjälp av polisen. Då visade det sig att både kvinnan och hennes hund var hemma.

Läs ocksåSå stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt

Djurskyddshandläggarna beslutade omgående om omhändertagande av hunden, vilket hyresgästen samtyckte till. Hunden bor numera i ett annat hem.

Hyresgästen har förklarat att hon brukade ta flera kortare promenader och en långpromenad på natten men att hunden ändå gjorde ifrån sig inomhus. Hon har funderat på att avliva hunden eller omplacera den men hann inte bestämma sig innan länsstyrelsen omplacerade hunden.

Att hon slutat plocka upp bajset inomhus berodde på att hon inte mådde så bra och var trött.

Annons
Läs ocksåSaneringsfirman: Så kan det se ut när vi kommer hem till hoarders

Tingsrätten konstaterar att kvinnan utsatt sin hund för lidande då hon inte låtit hunden få tillgång till dagsljus i tillräcklig utsträckning, inte regelbundet rastat hunden samt låtit hunden leva i en förorenad miljö. Rätten finner även att hunden i övrigt verkade må bra när det gäller hull, pälsvård och temperament.

Kvinnan döms för djurplågeri till 5 600 kronor i böter.

Läs också Fyllde lägenheten med elektronik – hotas med uppsägning 130 000 kronor för 17 katters klös och kiss

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.