HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

“Stanken är extrem” – kissvandal härjar i hyreshus

Malmö Hyresvärden tycker inte att mannen tar ansvar för sin lägenhet. Någon använder dessutom trapphuset som toalett. Nu ska hyresnämnden avgöra om anklagelserna räcker för att kasta ut den utpekade.

Mannen har bott några år i lägenheten men i somras fick värden nog och rev kontraktet. Värden har gjort hembesök hos honom och i ansökan till hyresnämnden står det att bostaden är vanvårdad. Uppsägningen motiverades med vad som kallas vårdplikt i jordabalken, en hyresgästs ansvar att sköta sitt hem, och att detta inte har skötts.

Som bevisning har världen även lagt fram 18 felanmälningar och rapporter om saneringar från det senaste året som alla gäller incidenter då någon har kissat i trapphuset, hissen eller på postfacken.

Läs ocksåSlutrökt i Poseidons bostäder

“Stanken är extrem”, “det är ohållbart”, “alltså vad händer?”, står det i de återkommande anmälningarna från de övriga boende. Flera hyresgäster pekar ut samma person som ansvarig för kissandet.  Värden lyfter fram det stora problemet som störningarna för med sig, lukten sprider sig vidare i huset och grannarna känner obehag.

Hyreshuset ligger i västra delarna av Malmö. Den utpekade mannen har inte besvarat anklagelserna och dök heller inte upp på sammanträdet i hyresnämnden i slutet av november. Nu görs ett nytt försök att reda ut störningarna, som enligt värden fortsätter, men det sker först nästa år.

Läs också Ulf är årets granne i Borlänge Trakasserad hyresgäst i Kristianstad ringde störningsjouren 50 gånger Hyresgäst klagar för mycket på sina grannar - sägs upp Fixade lägenhet till sin son - sägs upp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.