Annons

Startade brand i lägenhet – poliser attackerades med fyrverkeri

Malmö Situationen urartade när polisen skulle omhänderta kvinnan. Enligt åklagaren så pass mycket att grannarna i hyreshuset var i fara.

Det fanns misstankar om att kvinnan inte mådde bra och att hon kunde skada sig själv. Uppfattningen stärktes när polisen kom till lägenheten och hon vägrade att öppna dörren. Ambulans och personal från räddningstjänsten larmades till adressen och poliserna började bryta upp dörren. Ingripandet skedde enligt lagen om psykiatrisk tvångsvård. Halvvägs genom inbrytningen exploderade något i dörröppningen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

“Plötsligt smäller det till och ett starkt vitt sken lyser upp glipan och det stänker ut tusentals gnistor i trapphuset”, berättade senare en av poliserna.

En av de andra poliserna beskrev hur en varm tryckvåg träffade ansiktet och att han först trodde att någon sköt mot honom med ett vapen.

Annons

Händelsen inträffade för nästan två år sedan och nu åtalas kvinnan för försök till grov misshandel och allmänfarlig vårdslöshet. Enligt åklagaren avfyrade hon fyrverkeri mot poliserna som försökte ta sig in i hennes bostad. Men raketen ska ha studsat och antänt inredningen i hennes lägenhet.

Läs ocksåKrossade ett fönster och orsakade brand i lägenheten: "Jag måste ha gått i sömnen"Ett bildmontage av en utbränd köksdel, en klocka och tabletter.

Räddningstjänsten Syds utredare har undersökt platsen och åklagaren menar att fyrverkeriattacken och den efterföljande branden innebar en fara för grannarna och hyreshuset som ägs av MKB fastighet. De omkringliggande lägenheterna skulle enligt räddningstjänstens bedömning förmodligen ha klarat sig från elden, även om den inte hade släckts direkt, men rökutvecklingen kunde ha skadat grannarnas hälsa.

Hyresgästen har bara vaga minnen av vad som hände under kvällen men nekar till brott. De tre poliserna har begärt 10 000 kronor var i skadestånd för kränkning men det vill kvinnan inte betala.

Annons

“Jag godkänner inte det. Jag kan inte förstå hur jag kan ha kränkt dem”, sade hon under polisförhöret.

Läs ocksåGrannen slet av Monas slöja när hon konfronterade rasism mot barn: ”Jag är fortfarande rädd”Slet slöja av granne - vräks
Läs också Nu slipper Maksym och Valentyna bo i chefens barack: ”Mycket bättre att ha ett eget boende” Skulle äta pommes frites och lökringar – orsakade skador för 787 000 kronor Räddningstjänsten kritiska mot kommunens missbruksboende - hög risk att fler dör

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.