Annons

Stena informerade för sent om avstängd hiss

Malmö Hissen skulle stängas av i tre veckor. Stena fastigheter i Malmö får nu kritik av Hyresgästföreningen och boende efter sent besked om hissrenoveringen.

Det var i förra veckan som de boende i åttavåningshuset på Claesgatan i centrala Malmö fick veta att hissen från och med måndag ska stängas av i tre veckor. Det rapporterar Sydnytt. Många boende, däribland en rullstolsburen man som riskerar att bli fången i sitt eget hem under renoveringen, är bestörta och kritiska till det sena beskedet. De får stöd av Hyresgästföreningen i sin kritik.

– Jag tycker det är fullständigt orimligt. Det är väldigt kort tid, jag tycker att åtminstone tre månader innan borde de ha sagt till eftersom detta är ett arbete som vållar stora problem för de boende, säger Mats Lindahl, jurist på Hyresgästföreningen, till Sydnytt.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Efter kritiken backar fastighetsägaren Stena Fastigheter. Lennart Westerlund, fastighetschef på Stena Fastigheter medger att man gjort fel och att man nu kommer att skjuta på renoveringen till oktober månad.

Annons
Läs också Värdarnas knep som höjer hyran – därför betalar du mer än grannen Så svarar värdarna på kritiken om smyginförd marknadshyra: ”Skillnaden minskar efterhand” Johnny ville rädda sin bror från hemlöshet – blev uppsagd tre gånger: "Känns som en häxjakt" Femårige Nima dog i hissolyckan – nu läggs utredningen ned Grannen slet av Monas slöja när hon konfronterade rasism mot barn: ”Jag är fortfarande rädd”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.