Annons

Stenar plockas bort i förebyggande syfte

Karlstad Efter helgens stenkastning mot polis och boende, ska Öbo:s personal plocka bort stenar i bostadsområden.

Örebrobostäders personal har under helgen och måndagen arbetat med att städa upp efter den gångna helgens förstörelse.

– Vi tar bort alla spår av allt så snabbt som möjligt. Det ska vara rent och snyggt och vi ska återgå till normalläge. Syns rester av det som hände i helgen skapar det en känsla av otrygghet, säger Ann Hermansson Alm som är Örebrobostäders distriktschef i Vivalla.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Personalen ska även plocka bort stenar och annat för att försvåra en liknande händelse att inträffa igen.

Annons

– Vi har haft nolltolerans mot brännbart och vi såg nu i helgen hur viktigt det var att det inte ligger brännbart material som kan användas. Men med stenar har vi inte behövt vara så jättevaksamma tidigare. Men det kommer vi bli nu.

När Hem & Hyra ringer regionens andra stora bostadsbolag, Karlstads bostads AB, om hur de tänker agera med tanke på att oroligheterna verkar sprida sig – blir svaret:

Annons
Läs ocksåTrakasserad av nazisympatisör - mamman och barnen fick fly sitt hem: "Utbildad att mörda"Bild visar en trappuppgång plus en helsvart silhuett av en man.

– Vi har nog resonerat som så att det där händer inte oss. Jag tror inte att det går att förebygga allt heller, vill de bråka så gör de det. Men kanske får vi ändå ta upp det till en diskussion, säger bolagets utvecklingsansvarige, Gunnar Persson.

Läs också Kvinna kapar lägenhet – trots sju vräkningsförsök vägrar hon flytta: "Jag har ingenstans att ta vägen" Här är värdarnas metoder för att upptäcka svartuthyrning - röda kalsonger bevis när Arman skulle vräkas De bygger bort bostadsbristen – för fåglar: "Roligt om vi fick hit en uggla" Ann-Christins saker försvann – värden lyckas inte ta reda på vad som hänt: ”Vi har ingen aning”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.