Annons

Stenungsund satsar på Kombohus

Stenungsund När Stenungsundshem bygger nytt på Bergsvägen satsar bolaget på ett koncepthus som pressar byggkostnaden – och hyrorna.

Hem & Hyra har tidigare berättat om Stenungsundshems planer på ett punkthus i åtta våningar på Bergsvägen, mitt emot bolagets nuvarande bestånd i området.

Nu står det klart att huset sannolikt börjar byggas i slutet av sommaren, och att det kommer att rymma totalt 32 lägenheter.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Det blir också det första huset i Göteborgsregionen som byggs enligt konceptet Kombohus. Det är ett typhus som Sabo, de kommunala bostadsbolagens branschorganisation, har tagit fram för att pressa byggkostnader och därmed hyresnivåer.

Annons

En nybyggd tvåa på 60 kvadratmeter kostar med denna modell i genomsnitt upp till 7 500 kronor i månaden, och en trea på 72 kvadrat ungefär en tusenlapp mer.

Vad hyrorna på Bergsvägen landar på är ännu inte klart. Huset kommer dock att rymma 16 treor på 67 kvadratmeter, 15 tvåor på 55 kvadratmeter samt en lägenhet om ett rum och kök.

Annons
Läs ocksåSå lockar hyresvärdar med rabatt på hyran - Alexandra betalar mer än grannenEn delad bild som visar en grafik med olika rabatterbjudanden för hyresbostäder och en ung kvinna med ljust hår och blå ögon som står på en balkong.

Framöver hoppas Stenungsundshem även på att kunna bygga upp till 300 lägenheter i ett helt nytt bostadsområde, Solgårdsterassen, i området Nytorpshöjd.

Läs också Ensamstående fyrbarnsmamman Sarah i nybyggd lägenhet: "Vågar inte tänka på hyreshöjningar" Nya lägenheterna: trängre, dyrare och sämre planerade Magnus bor i storstadsområdet där snitthyran rusat snabbast: ”Du får ju ett urval” Forskaren: Nyproduktionen måste minska – "en het potatis"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.