Annons

Stinkande fiskar prövar grannsämjan

Nyheter ​Förra veckan var det återigen dags att öppna surströmmingsburkarna. Men hänsynsfulla hyresgäster gör bäst i att slänga soporna direkt efter skrovmålet. – I Tyskland var det en hyresgäst som blev vräkt för några år sedan, säger Nicklas Häggkvist, jurist på Hyresgästföreningen i Norrland.
Den tredje torsdagen i augusti är helig för landets alla surströmmingsälskare. Då är det traditionsenlig surströmmingspremiär och i år inträffade den 20 augusti.
Surströmming är jäst fisk som omges av en väldigt kraftig doft, stank skulle dess belackare säga. Och just därför bör hyresgäster som är förtjusta i delikatessen visa hänsyn till sina grannar, anser Nicklas Häggkvist, jurist på Hyresgästföreningen i Norrland.
– Ja, det kan ju vara en bra idé att slänga soporna direkt efter att man har ätit strömmingen. I alla fall ska man inte sätta ut påsen i trapphuset, säger han.
 
Nicklas Häggkvist säger sig inte ha mottagit några klagomål angående surströmmingsätande hyresgäster. Men inte alla länder har lika toleranta hyresvärdar.
– I Tyskland var det en hyresgäst som blev vräkt för några år sedan. Men vi bor som bekant inte i Tyskland, säger Nicklas Häggkvist.
 

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Hyresgäst fick ingen hyresavi på flera år – nu blir hon vräkt för obetalda hyror Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Kvinna kapar lägenhet – trots sju vräkningsförsök vägrar hon flytta: "Jag har ingenstans att ta vägen" 35-årig kvinna förlorar lägenhet på Östermalm efter svartkontraktshärva: "Mardröm" Kvinnan svimmade när hon öppnade brev – vräks: ”Minsta krav ångestfyllt”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.