HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Stolar ska ha slängts ut från balkong – nu riskerar hyresgästen kontraktet

Helsingborg Hyresgästen ska ha hyrt ut ettan till sin mamma utan tillstånd. Utöver det ska även stolar och väskor ha slängts från balkongen. Nu säger värden upp kontraktet. I september möts parterna i hyresnämnden.
Foto: Gry Ellebjerg

Det rör sig om en etta på 38 kvadrat i Helsingborg som mannen hyrt sedan januari 2018. Sedan dess har det enligt hyresvärden varit en del turbulens kring bostaden.

I skrivelsen till hyresnämnden framgår att förstahandshyresgästen ska ha hyrt ut lägenheten till sin mamma utan tillstånd. Själv ska han vara bosatt på annan adress.

Läs ocksåBirgittas ja räddade föreningenBirgitta Wirén i Motala

Fastighetsägaren skriver vidare att grannar klagat på hög ljudnivå och spring i trappen både dag- och nattetid. Värden menar att föremål ska ha burits från och till lägenheten på ett sätt som gör att ”det uppfattas som att man handhar stöldgods”. Mamman till hyresgästen ska ha kört bil över gräsmattorna och parkerat den på en cykelväg. Enligt värden ska bilen haft körförbud och saknat giltigt registreringsnummer. Utöver det ska väskor och stolar slängt ut från balkongen.

Fastighetsägaren ska ha haft ett antal möten med förstahandshyresgästen där de olika problemen har lyfts men trots detta ska inget ha förändrats.

Förstahandshyresgästen har inte inkommit med någon egen redogörelse till hyresnämnden. Socialförvaltningen i Helsingborg är informerad.

Läs ocksåAnton vill inte störa - skrev brev till grannarna om hörselnedsättning
Läs också Var tionde har stört sig på grannens sex – få gör något år det Ren misär kostade göteborgaren kontraktet Spottar mot personalen och kallar dem "idioter" - nu tvingas hyresgästen flytta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.