Annons

Stopp för alla ombildningar i Stockholm

Nyheter Stockholms stad stoppar alla nya ombildningar av allmännyttans lägenheter. Orsaken är det pågående finanskrisen. – Just nu råder det en exceptionell oro och det är helt enkelt inte möjligt att göra några hållbara värderingar, säger Joachim Quiding, administrativ direktör för Stockholms stadshus AB.​
Den globala finanskrisen har på allvar nått Stockholm.
Det är i dagsläget inte möjligt att göra några hållbara värderingar av de kommunala bostadsbolagens fastigheter, något som sätter stopp för alla nya ombildningar, enligt Joachim Quiding, administrativ direktör för Stockholms stadshus AB.
– Just nu råder det en exceptionell oro på marknaden. Med hänsyn till finansoron gör vi en tillfällig paus i ombildningarna, säger han.
Rent konkret innebär det att inga nya erbjudanden om ombildningar kommer att fastställas vid de kommunala bostadsbolagens sammanträden i oktober.
I dagsläget väntar omkring 200 föreningar på pris för sina fastigheter.
 
Betänketiden för de föreningar som redan fått erbjudanden förlängs samtidigt med två månader och de föreningar som ska tillträda fastigheterna under hösten får möjlighet att skjuta på tillträdet med två månader.
Barbro Engman är ordförande i Hyresgästföreningen. Hon välkomnar beslutet om att ställa in ombildningarna.
– Det här tycker jag var ett väldigt bra besked. Nu hoppas jag att hyresgästerna passar på att fundera över hur de vill ha det. Att ombilda sin lägenhet innebär ju även att man blir fastighetsägare, säger hon.
– Nu är ju läget väldigt annorlunda jämfört med tidigare, när räntan var låg och priserna steg. I dag är situationen den motsatta, säger Barbro Engman.
 

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Efter ombildningsbluffen: Toppmäklare blir utan legitimation Efter gigantisk ombildningshärva – toppmäklare tar strid Definitivt stopp för ombildningar i Göteborg Borgerlig allians vill ombilda kommunala hyresrätter i Nynäshamn Ombildningskritikern Anders köpte sin hyresrätt: "Helst hade jag fortsatt att hyra"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.