HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Storbrand i Skarpnäck

Skarpnäck Ett hyreshus i Skarpnäck brinner och elden är ännu inte under kontroll. - Det är Lützendimma här, helt grått, säger Eva Kock som bor ett kvarter bort.

I morse började det brinna ett av Stockholmshems hyreshus på Flyghamnsgatan i Skarpnäck. Elden har spridit sig till vindsvåningen och huset har evakuerats.

– Det är fullt med rök och vi får inte gå ut. Det är helikoptrar i luften och fullt med brandbilar här. Bussarna har slutat gå, berättar Eva Kock från ett av grannhusen.

Läs ocksåMatlagningen fick katastrofala följder – hyresgäst krävs på två och en halv miljon kronor

Enligt Josefin Forsen på Stockholmshem har man ännu inte full kontroll på branden.

Annons

– Vi har flera personer på plats, men brandkåren arbetar för fullt och vi väntar på besked om branden sprider sig, säger hon.

Hon säger att bränder av den här storleken är ovanliga. Senast Stockholmshem råkade ut för det var på Henriksdalsberget, där också vindsförråden ovanpå taken brann.

Läs ocksåGrillade mat i vardagsrummet – nu river värden hyreskontraktetRäddningstjänsten och en grill.

– Den gången fungerade organisationen väl med alla inblandade.

Annons

Inga personskador har rapporterats, enligt Stockholms brandförsvar.

Läs också "Våga tänka tanken att det kan hända" - Jan förlorade allt i branden Grannar slog larm om brandlukt – nu vill hyresvärden vräka hyresgästen Grillade mat inomhus – riskerar att vräkas: "Varit vårdslös"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.