Annons

Storbrand i Skarpnäck

Skarpnäck Ett hyreshus i Skarpnäck brinner och elden är ännu inte under kontroll. - Det är Lützendimma här, helt grått, säger Eva Kock som bor ett kvarter bort.

I morse började det brinna ett av Stockholmshems hyreshus på Flyghamnsgatan i Skarpnäck. Elden har spridit sig till vindsvåningen och huset har evakuerats.

– Det är fullt med rök och vi får inte gå ut. Det är helikoptrar i luften och fullt med brandbilar här. Bussarna har slutat gå, berättar Eva Kock från ett av grannhusen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Enligt Josefin Forsen på Stockholmshem har man ännu inte full kontroll på branden.

Annons

– Vi har flera personer på plats, men brandkåren arbetar för fullt och vi väntar på besked om branden sprider sig, säger hon.

Hon säger att bränder av den här storleken är ovanliga. Senast Stockholmshem råkade ut för det var på Henriksdalsberget, där också vindsförråden ovanpå taken brann.

Läs ocksåKrossade ett fönster och orsakade brand i lägenheten: "Jag måste ha gått i sömnen"Ett bildmontage av en utbränd köksdel, en klocka och tabletter.

– Den gången fungerade organisationen väl med alla inblandade.

Annons

Inga personskador har rapporterats, enligt Stockholms brandförsvar.

Läs också Ville förhandla hyran själv – blev skyldig 146 000 kronor Gran föll från åttonde våningen och träffade bil – ”trodde det var en bomb” Succé för ny metod mot knark och vapen i trapphusen – Riham: "Jag känner mer säkerhet" Stockholms kommunala bostadsjättar kräver 7,8 procent i hyreshöjning: "På tok för högt"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.