HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Störde sig på felparkerare – vräks

Knivsta Hyresgästen tyckte att grannarna parkerade fel och brukade konfrontera dem på ett aggressivt sätt. Situationen blev ohållbar och hyresvärden vände sig till hyresnämnden för att få hyresgästen uppsagd.

Hyresnämnden gick på hyresvärdens linje och beslutade att mannen blir tvungen att flytta från bostaden senast den 31 augusti.

Ända sedan hyresgästen flyttade in för nio år sedan i huset som hör till en gård i Knivsta har han uppträtt hotfullt mot sina grannar genom att konfrontera dem och deras gäster på ett högljutt och aggressivt sätt. Grannarnas sätt att parkera sina bilar är det som oftast varit källan till 48-åringens vrede. Vid ett tillfälle i somras kom han ut i bara kalsongerna och skrek åt en tidigare hyresgäst att hon parkerat fel, något hon upplevde som väldigt obehagligt.

Läs ocksåEvas hyresvärd skrev dotterns namn på kontraktet: "Det går inte att bo där"Eva Bergqvist upplevde en mardrömsliknande tid som hyresgäst med andrahandskontrakt.

Han anklagas också för att ha gått in till en granne som hade dörren olåst utan att ringa på först, och för att ha knackat på fönstret till grannens tonårsbarns rum. Hyresvärden uppger att störningarna har tilltagit genom åren och varken muntliga eller skriftliga tillsägelser har hjälpt. Flera grannar har flyttat på grund av 48-åringens beteende.

Annons

Mannen har själv många bilar som han parkerat vid radhuslängan på hyresvärdens mark utan tillåtelse, och har inte flyttat på dem trots tillsägelser. Vid ett tillfälle förhindrade han en granne att flytta ut från sin lägenhet genom att blockera vägen med sin bil, en situation som hyresvärden fick lösa.

Hyresvärden sade från början upp mannen med tre månaders varsel till den 30 november i fjol, men eftersom han fortfarande inte hade flyttat när den dagen kom, vände sig hyresvärden till hyresnämnden för att få hjälp.

Annons
Läs ocksåFick inte vräka 59-årig kvinna – köpte ut henne för 700 000: "Kan bli olustigt"Kvinnan fick 700 000 kronor för att flytta. Susanna Skogsberg, tidigare förbundsjurist på Hyresgästföreningen, anser att det finns flera problem med att köpa ut hyresgäster.

Hyresnämnden beslutade att mannens hyreskontrakt ska sägas upp, men ger honom uppskov med att flytta till den 31 augusti.

Läs också Uppsagd hyresgäst hade knarkfabrik i lägenheten Uppsagd rökare får bo kvar i rökfritt hus Fick andra chans att bo kvar – ska ha hotat att ”slakta” värdens personal

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.