HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

”Storleken är vår styrka”

Region BohusÄlvsborg-Skaraborg Hyresgästerna blir allt mer aktiva i sitt boende. ”Men vi har inte fått denna fina uppgång gratis.” Det säger Tommy Hallenberg, vid Hyresgästföreningen.
Foto: Johanna Ohlson
Tommy Hallenberg gläds åt att allt fler engagerar sig aktivt i sitt boende.

I region BohusÄlvsborg-Skaraborg har antalet aktiva och förtroendevalda ökat med 74 personer från januari 2014 till februari 2017. Från 563 aktiva 2014 till 637 nu i februari 2017.
– Det är väldigt positivt, säger Tommy Hallenberg, enhetschef för lokalt utvecklingsarbete i Hyresgästföreningen.
Han menar att ett ökat intresse för att engagera sig i boendefrågorna också påverkar inflytandet för den enskilde hyresgästen.
Att engagemanget nu ökar är positivt, även om det är långt ifrån hur det såg ut för 20 år sedan.
– Det går inte att jämföra med hur det var då, men den här ökningen är positiv och nödvändig, säger han.
Tommy Hallenberg förklarar ökningen med ett hårt och målmedvetet arbete i bostadsområden och mötet med hyresgäster på hemmaplan.
– Vi har inte fått denna fina uppgång gratis. Min bild av orsaker till ökningen är att förtroendevalda och tjänstemän i större utsträckning än tidigare har ökat den lokala närvaron, och i de projekt som regionen har haft, som har vänt sig till medlemmar, säger han.
Det handlar om allt från evenemang till att man varit ute och knackat dörr. Inte minst har projektarbetet Aktiva medlemmar lett till många personliga möten med hyresgäster.
Tommy Hallenberg menar att man aldrig kan slå sig till ro och vara nöjd med ökat engagemang, utan det kräver fortsatt arbete.
– Vi måste öppna upp och öka den lokala närvaron och öka samarbetet med andra grupper, föreningar och organisationer. Samt inte minst myndigheterna, säger Tommy Hallenberg. Alla måste samverka för bra boende och öppna upp för att minska utanförskapet.
– Det är nödvändigt att vi blir fler aktiva och förtroendevalda, av det skälet att vår storlek är och kommer, att vara vår styrka för att nå våra mål. Med nytt framtidsprogram i ryggen, så skall det bli kul att möta fler hyresgäster och medlemmar ute i våra bostadsområden, säger han.

Annons
Annons
Läs också Sandra efterlyste rumskompis på Facebook: "Roligare komma hem när det lyser och någon har lagat mat" Gert vet inte hur han ska sluta samla: "Det har gått över styr" Så stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt Höghusen på Sjöryd i Hjo dröjer: "Inte ekonomiskt försvarbart" Juristen om bulvankontrakt - så gör du för att undvika fällorna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.