HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Stort tryck när studentlägenheter läggs ut på marknaden i Kiruna

Kiruna Kirunabostäder har lagt ut sex före detta studentlägenheter till uthyrning. Och trycket är stort i bostadsbristens Kiruna, över 50 personer per lägenhet har redan anmält intresse. ​

​Sex nya lägenheter på en bostadsmarknad där det knappt går att hitta någonstans att bo. Inte konstigt att det blir rusning när Kirunabostäder lägger ut sex nya lägenheter.

Bakgrunden är att Kirunabostäder haft ett 40-tal tomma studentlägenheter på Terrassgatan under hösten. Främst till följd av att studenterna valt att hyra av LKAB:s bostadsbolag FAB istället. Fab erbjuder korta hyreskontrakt i det bostadsområde som nu utryms på grund av gruvbrytningens utbredning och påföljande sprickningsrisker.

Läs ocksåMoa, 25 år med Aspergers - "Svårt att ta in att jag fått ett eget hem"Moa Helleberg i Alingsås kan inte riktigt förstå att hon äntligen har en egen lägenhet.

– Jag tycker att det är bra att FAB kan hyra ut lägenheter som annars skulle stå tomma, och vi har därför valt att lägga ut våra studentlägenheter på den öppna hyresmarknaden, säger Annelie Vinsa, nytillträdd vd för Kirunabostäder.

I takt med att studenterna flyttar ut från den sex våningar höga studentfastigheten på Terrassgatan kommer lägenheterna att hyras ut till andra än studenter. Det rör sig om ettor och tvåor.

– Det kommer att ske successivt. Vi får se hur många det till exempel blir till nästa höst.

Läs ocksåLuleå lider av växtvärk när näringslivet växer kraftigt

Kiruna kommun har en bostadsgaranti för studenter som väljer att flytta till Kiruna och de utbildningar som bedrivs av Umeå och Luleås två universitet. Men trots att studentlägenheterna nu erbjuds alla kommer det troligtvis inte att bli brist på dem framöver. Kirunabostäder har ytterligare studentboenden på Skyttegatan, där är det i skrivande stund 13 lediga lägenheter.

Läs också Bostadsbristen gör kön till en viktig del av ”fuck off-kapitalet” Flytt till fast jobb - ändå får inte Amanda näringslivsförtur LKAB bygger 5000 nya skyddsrumsplatser i Kiruna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.