Annons

Strandade förhandlingar i Kalix

Kalix Hyresförhandlingarna mellan Kalixbo och Hyresgästföreningen har strandat. Parterna har inte kunnat komma överens om nivån på hyreshöjningen.

Kalixbo ville höja hyrorna med 4,07 procent från första januari 2013, men sänkte sitt krav till 2,6 procent vid förhandlingarna med Hyresgästföreningen.
Hyresgästföreningen kunde dock inte godta det heller.

I ett brev till sina medlemmar skriver Hyresgästföreningen att anledningen är att Kalixbo vill att hyresgästerna ska täcka upp för det hyresbortfall på grund av outhyrda lägenheter och lokaler som stiftelsen har.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Parterna har nu vänt sig till Hyresmarknadskommittén för medling. Misslyckas medlingen kommer Hyresmarknadskommittén att besluta om hur hög hyreshöjningen blir för de boende hos Kalixbo.

Förra året ville Kalixbo höja hyrorna med 3,97 procent, men höjningen stannade på 1,95 procent efter förhandlingar med Hyresgästföreningen.

Annons
Läs också Värden om de kalla lägenheterna i Hälleforsnäs: "Sabotage och maximal otur" Så blir din hyra i Kalmar län 2024 Ville förhandla hyran själv – blev skyldig 146 000 kronor Efter höga hyresyrkandet från Uppsalahem: ”Många har tunna plånböcker nu” 16 500 hushåll får vänta på besked om hyran efter flera strandningar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.