HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Strandade förhandlingar i Kalix

Kalix Hyresförhandlingarna mellan Kalixbo och Hyresgästföreningen har strandat. Parterna har inte kunnat komma överens om nivån på hyreshöjningen.

Kalixbo ville höja hyrorna med 4,07 procent från första januari 2013, men sänkte sitt krav till 2,6 procent vid förhandlingarna med Hyresgästföreningen.
Hyresgästföreningen kunde dock inte godta det heller.

I ett brev till sina medlemmar skriver Hyresgästföreningen att anledningen är att Kalixbo vill att hyresgästerna ska täcka upp för det hyresbortfall på grund av outhyrda lägenheter och lokaler som stiftelsen har.

Annons
Läs ocksåSå mycket höjs hyran i Stockholm 2023 – se hela listanpengar

Parterna har nu vänt sig till Hyresmarknadskommittén för medling. Misslyckas medlingen kommer Hyresmarknadskommittén att besluta om hur hög hyreshöjningen blir för de boende hos Kalixbo.

Förra året ville Kalixbo höja hyrorna med 3,97 procent, men höjningen stannade på 1,95 procent efter förhandlingar med Hyresgästföreningen.

Annons
Läs också Högre hyror och skenande räntor – då vill fler byta lägenhet: "Kan inte bo kvar" Anders fick nota på 12 000 kronor för repor i hissen: "Det är i alla fall mindre än 65 000" Gaskrisen: Eva hotas av sexdubblad värmekostnad – ”Vet inte hur jag ska ha råd” Diabetessjuk krävs på 65 000 av Kalixbo – för repor i hiss

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.