Annons

Strandade förhandlingar i Överkalix

Överkalix Hyresgästföreningen och Överkalixbostäder har svårt att komma överens. Hyresförhandlingarna har strandat.

Den kommunala stiftelsen Överkalixbostäder krävde att få höja hyrorna med 4,20 procent från första januari 2013.  I förhandlingar med Hyresgästföreningen prutade stiftelsen ned höjningen till 3,17 procent.

Hyresgästföreningens förhandlare tyckte dock fortfarande att hyreshöjningen var för hög. Främst för att Överkalixbostäder ville att bolaget skulle göra en vinst på 106 000 kronor och att man räknat med en höjning av underhållet med 111 000 kronor. Vilket underhåll som skulle göras var dock ospecificerat, enligt det brev som Hyresgästföreningen skickat till sina medlemmar som hyr av Överkalixbostäder. Hyresgästföreningens slutbud låg på 1,89 procent.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Eftersom parterna inte kunde komma överens är det nu upp till Hyresmarknadskommittén att avgöra hur stor hyreshöjningen blir.

Annons

Får Överkalixbostäder igenom sitt slutbud på 3,17 procent höjs en hyra på 5000 kronor med 160 kronor per månad. Får Hyresgästföreningen igenom sitt slutbud blir höjningen 95 kronor per månad. Hyresmarknadskommittén kan även lägga ett medlingsbud någonstans mitt emellan yrkandena.

Det är den andra hyresförhandlingen som strandat i Norrbotten denna vinter. Tidigare strandade även förhandlingarna mellan Arvidsjaurhem och Hyresgästföreningen.

Annons
Läs ocksåVärden om de kalla lägenheterna i Hälleforsnäs: "Sabotage och maximal otur"Bild på hyreshus lie på avstånd. En text med citationstecken syns i höga hörnet. I de två meningarna står: " Idag har jag 16 gr inne o inget varmvatten. "Fel du har 20 grader."
Läs också Så blir din hyra i Kalmar län 2024 Ville förhandla hyran själv – blev skyldig 146 000 kronor Efter höga hyresyrkandet från Uppsalahem: ”Många har tunna plånböcker nu” 16 500 hushåll får vänta på besked om hyran efter flera strandningar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.