Annons

Striden om Staffanstorps allmännytta fortsätter

Staffanstorp ​Det blev inget grönt ljus för ytterligare utförsäljning av allmännyttans lägenheter i Staffanstorp. Moderaternas förslaget till nya ägardirektiv för Staffanstorps Centrum AB stoppades av Socialdemokraterna under tisdagskvällens fullmäktigemöte. De fick igenom sin begäran om återremiss av förslaget som skulle göra det möjligt för Staffanstorpshus att sälja ytterligare hyreslägenheter.

​Oppositionen har begärt att kommundirektören får i uppdrag utreda och analysera konsekvenserna av att allmännyttan helt säljs ut i Staffanstorps kommun.

Ett av områdena som Staffanstorpshus under en längre tid försökt ombilda till bostadsrätter är Stinsgården i Hjärup. Det kommunägda bostadsbolaget har kritiserats av hyresgäster för sina metoder att till varje pris få sålt lägenheter.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Mäklare ringer runt till oss och de har också skickat ut glädjekalkyler till hyresgästerna, berättar Olle Johansson, ordförande i områdets lokala hyresgästförening.

Annons
Läs också Experter på bostadsrätt om värdens försök att köpa röster: ”Tangerar mutor och korruption” Efter ombildningsbluffen: Toppmäklare blir utan legitimation Efter gigantisk ombildningshärva – toppmäklare tar strid Definitivt stopp för ombildningar i Göteborg Borgerlig allians vill ombilda kommunala hyresrätter i Nynäshamn

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.