Annons

Studentboendets avlopp rinner ut i bäck

Linköping Orenat avloppsvatten från 28 lägenheter i Ryd har under drygt ett års tid runnit rakt ut i Glyttingebäcken. Händelsen har anmälts till kommunens miljökontor.

Det var när kommunala Studentbostäder förra hösten lät uppföra så kallade modulbostäder på Björnkärrsgatan 7 som något gick fel.

”Tyvärr har det skett ett misstag när huset uppfördes och skulle anslutas till avloppsnätet i september 2015”, säger Studentbostäders fastighetschef Thomas Lilja i ett pressmeddelande.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

”Vi har tagit kontakt med vår entreprenör som åtgärdar felet så snabbt som möjligt. Nästa steg blir att se till att bäcken renas från skräp som har läckt ut. Det arbetet utförs av vår entreprenör”, säger han vidare.

Annons

Det var när Tekniska verken uppmärksammade att det flöt papper i bäcken som felet uppdagades. Tekniska verken ansvarar för bland annat vatten- och avloppsledningar i Linköpings kommun och noterade att det kom avloppsvatten via en ledning som är avsedd för dagvatten. Man anmälde då händelsen till Linköpings kommuns miljökontor, som är tillsynsmyndighet.

Miljöchef Reidar Danielsson förklarar att kommunen kan ställa krav på åtgärder och om det finns anledning att misstänka brott lämnas ärendet till miljöåklagare för utredning. Han betonar att han precis fått kännedom om det här fallet och att det är för tidigt att säga någonting om hur kommunen kommer att agera.

Annons
Läs ocksåIngen brist på studentbostäder i de flesta högskolekommunerna: ”Vi har 130 tomma lägenheter”Adam Efara, Sätra, Gävle, student, Gavlegårdarna

– Det är olyckligt, men inte superallvarligt och som jag förstår det är åtgärder redan på gång, säger Reidar Danielsson.

Läs också Studenter tar strid mot värdens hyreskrav: ”Fylls på med namn hela tiden” Carolines studentbostad räddad – genom 50 år gammalt avtal: "Jätteglad att få bo kvar" Tvärnit för förhandlingar om studenthyror i Göteborg Lundastudent tog inga poäng – kastas ut från sitt boende

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.