Annons

Styrelsen i Malmö Sydväst avgår

Malmö Styrelsen i föreningen Malmö sydväst har avgått. Orsaken uppges vara missnöje med ordförandens ledarstil.

– Styrelsen har avgått och gjort mig till talesperson i den här frågan. De har avgått på grund av ordförandens dåliga ledarskap, säger Kenneth Gustavsson, regionordförande för Hyresgästföreningen i södra Skåne.

Det var i tisdags kväll som styrelsen för Malmöföreningen Sydväst hade ett långt möte med representanter för regionstyrelsen för att diskutera situationen i föreningen. Mötet resulterade i att hela styrelsen utom en person avgick i protest mot ordföranden Bengt Liljekvist. 

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

– Det är alltid tråkigt när det händer men det är viktigt att lyssna på styrelsens signaler och att försöka lösa problemen i tid, säger Kenneth Gustavsson.

Annons

Regionsstyrelsen tar nu med omedelbar verkan över ansvaret för verksamheten i Malmö Sydväst som har runt 7 000 medlemmar. Kenneth Gustavsson konstaterar att man i ett nästa steg förmodligen kommer att skapa en interimstyrelse som kan driva föreningsarbetet till mars nästa år. Då ska en större omorganisation av Malmöföreningarna genomföras. Som Hem & Hyra tidigare berättat ska Centrum/Öst läggas ner på grund av brist på medlemmar som vill engagera sig som förtroendevalda och uppgå i de två andra föreningarna. 

Sydsvästs ordförande Bengt Liljekvist har meddelat Hem & Hyra att han kommer att kommentera det inträffade senare. 

Annons
Läs ocksåGrannen slet av Monas slöja när hon konfronterade rasism mot barn: ”Jag är fortfarande rädd”Slet slöja av granne - vräks
Läs också Nu slipper Maksym och Valentyna bo i chefens barack: ”Mycket bättre att ha ett eget boende” Den stora hyresstriden är över – värdarna backar om dubbelhöjningen Safija ställer upp för barnen med kramar och djur Här är det dyrast att bli vräkt – stora skillnader i Kronofogdens flyttnota: "Orimligt!"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.