HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Gala för lokalt engagemang i Uppsala

Uppsala Hyresgästföreningen i Uppsala-Knivsta anordnar i höst en galakväll för att fira det lokala engagemanget. Tanken är att lyfta fram de bostadsområden och aktiva medlemmar som är värda att uppmärksammas.
Foto: Lena Mattsson
Den 17 oktober kan lokala hyresgästföreningar få pris, till exempel i kategorin barn- och ungdom.

Galan äger rum den 17 oktober på Scandic Nord i Uppsala.

– Vi brukar ha träffar med lokala hyresgästföreningar några gånger per år, men det kommer inte alltid så många. Det här är ett sätt att skapa något roligt för alla lokala hyresgästföreningar, säger Jens Nilsson, ordförande i Hyresgästföreningen Uppsala-Knivsta.

Läs ocksåDebatt om hyresgäster i Uppsala som tvingas flytta väckte känslorRepresentanter för alla partier i kommunfullmäktige deltog i debatten (utom för det precis nystartade Utvecklingspartiet Demokraterna som tidigare politiska vilden Stefan Hanna är en av initiativtagarna till). Från vänster: Mohamad Hassan (L), David Perez (SD), Tobias Smedberg (V), Emil Karlsson (Fi), Marie Linder (förbundsordförande för Hyresgästföreningen), Jonas Segersam (KD), Freija Carlstén (C), Paul Eskilsson (MP), Erik Pelling (S) och Cecilia Forss (M).

Fram till den 21 september har medlemmarna möjlighet att nominera lokala hyresgästföreningar i sju olika kategorier: Miljö, Barn- och ungdomsverksamhet, Bostadspolitik, Roligt att bo, Årets nystart, Alla tillsammans och Natur och hälsa.

Årets nystart delas ut till en förening som har varit mer aktiv under det senaste året till skillnad från de två föregående åren, eller till en förening som startat under året.

Alla tillsammans syftar på en aktivitet som riktat sig till alla boende i området och som haft många deltagare.

Läs ocksåLokala föreningar prisades på gala

Det är första gången som galan arrangeras. Om den faller väl ut kan Jens Nilsson tänka sig en fortsättning nästa år.

Uppdatering 11/9: Platsen för galan är ändrad till Scandic Nord (Gamla Uppsalagatan 50).

Läs också Hallstahem startar elbilpool Flera nomineringar till gala för lokalt engagemang 40 procent av hyresvärdarna har noll koll på klimatpåverkande utsläpp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.