Annons

Sug tar hand om soporna i Ryd

Linköping Snart slipper studenter i Ryd problem med dålig lukt från hushållsavfall. Linköpings första stationära sopsug installeras i området.
Foto: Studentbostäder
Arbete pågår med den nya sopsugen.

Det är Studentbostäders hyresgäster på Rydsvägen 240-262, Björnkärrsgatan 1-15 och Alsättersgatan 1-17 som berörs av satsningen.

Installationen har kräver en del grävarbete i bostadsområdet.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Den stationära sopsugen fungerar så att soporna transporteras med hjälp av en luftström genom rör till en terminalbyggnad, där avfallet hamnar direkt i en container. Sedan kan hela containern tömmas på en och samma gång.

Annons

Hyresgästerna kastar skräpet genom nedkastluckor som kommer finnas utanför entrédörrarna. I dag finns inkast i trapphusen, vilket ger dålig lukt som hyresvärden nu hoppas ska försvinna.

Thomas Lilja, fastighetschef på Studentbostäder, ser fördelar med lösningen.

Läs ocksåSlängde fyra sopsäckar i fel tunna – kan vräkas efter slarvetHänder som knyter ihop en svart sopsäck och en övervakningskamera.

”Den ger både bättre miljö i bostadsområdet och bättre arbetsmiljö för dem som hämtar avfallet. Och framför allt mindre transporter”, säger han i ett pressmeddelande.

Annons

Den nya sopsugen ersätter en äldre variant som krävt tömning på flera olika ställen i området.

Läs också Sopkaos på balkongen – hyresgäst uppsagd för tredje gången Ny lag om sortering av matavfall – de kraven ställs på hyresgäster och hyresvärdar Därför kameraövervakas hyresgästerna i soprummen: ”Mycket pengar men värt det” Slarv med matavfall straffar hyresgästerna - ger högre hyror: "Orättvist"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.