Annons

Sug tar hand om soporna i Ryd

Linköping Snart slipper studenter i Ryd problem med dålig lukt från hushållsavfall. Linköpings första stationära sopsug installeras i området.
Foto: Studentbostäder
Arbete pågår med den nya sopsugen.

Det är Studentbostäders hyresgäster på Rydsvägen 240-262, Björnkärrsgatan 1-15 och Alsättersgatan 1-17 som berörs av satsningen.

Installationen har kräver en del grävarbete i bostadsområdet.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Den stationära sopsugen fungerar så att soporna transporteras med hjälp av en luftström genom rör till en terminalbyggnad, där avfallet hamnar direkt i en container. Sedan kan hela containern tömmas på en och samma gång.

Annons

Hyresgästerna kastar skräpet genom nedkastluckor som kommer finnas utanför entrédörrarna. I dag finns inkast i trapphusen, vilket ger dålig lukt som hyresvärden nu hoppas ska försvinna.

Thomas Lilja, fastighetschef på Studentbostäder, ser fördelar med lösningen.

Läs ocksåBar kilovis med knark förbi barnen på gården – avslöjad av polisens kamera i trapphusetPolisens övervakningskamera i trapphuset avslöjade mannen på bar gärning när han bar in stora bagar fyllda med narkotika till sin lägenhet.

”Den ger både bättre miljö i bostadsområdet och bättre arbetsmiljö för dem som hämtar avfallet. Och framför allt mindre transporter”, säger han i ett pressmeddelande.

Annons

Den nya sopsugen ersätter en äldre variant som krävt tömning på flera olika ställen i området.

Läs också Prestigehus i Stockholm – Misär i Skövde – Oscar Properties har övergett sina hyresgäster Fyra generationer som skapar trivsel i bostadsområdet Slängde fyra sopsäckar i fel tunna – kan vräkas efter slarvet Sopkaos på balkongen – hyresgäst uppsagd för tredje gången

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.