HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Suspenderingar dras tillbaka

Stockholm Hyresgästföreningens regionstyrelse i Stockholm beslutade i går kväll att ta tillbaka suspenderingarna av två ordföranden. Deras ärenden kommer nu att utredas på nytt.

Med röstsiffrorna 9-2 beslutade regionstyrelsen i Hyresgästföreningen i Stockholm att annullera, upphäva, sitt beslut från den 7 juni. Det betyder att P-O Brogren och Jan Bergström fortsätter som ordföranden i Hyresgästföreningarna Solna och Kungsholmen, samt att den varning som Hyresgästföreningen Södermalms ordförande Fredric Ericsson fått tas tillbaka.

– Det innebär att de nu är tillbaka på sina uppdrag. Vi har återremitterat ärendet till etik- och moralgruppen och kommer att fatta ett nytt beslut när vi fått deras slutrapport. Vi blev presenterade en lägesrapport som beslutsunderlag, det var fel och nu rättar vi till det, säger Simon Safari, ordförande i Hyresgästföreningen i Stockholm och fortsätter.

Läs ocksåFörre ordföranden överklagar dom om suspendering

 – Vi har satt upp ett regelverk för hur vi ska arbeta. Det ska vi nu se över och göra mer tydligt, det ska inte finnas något utrymme för misstolkningar. Vi lär oss av misstagen.

P-O Brogren säger sig vara både lättad och bekymrad över beslutet.

– Det är bra att regionstyrelsen fattade beslutet. Nu måste det bli ordning och reda i organisationen. Vi behöver lägga kraft och energi på viktigare saker, sådant som medlemmarna både betalar för, förväntar sig och har rätt att förvänta sig, säger han.

Läs ocksåTvist kan kosta över 5 miljoner

Nu behövs en också en ordentlig utredning för att förhindra att konflikterna inom organisationen fortsätter, anser P-O Brogren.

– Styrelsen i Solna ska hålla ett möte för att reda ut hur vi ska fortsätta och hur vi kan förhindra den här typen av beslut i fortsättningen. Aktiviteterna har legat nere under tre veckor. En ordförandekonferens måste också till, säger P-O Brogren.

Läs också E-post fråga för tingsrätten i ordförandetvist Kungsholmens ordförande stängs av ett halvår Ordförande suspenderad på nytt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.