Annons

Svartlistad Malmövärd slipper vite på 100 000 kronor

Malmö Den omskriva Malmövärden har nyligen förlorat förvaltningen över sin fastighet på Rosenlundsgatan i Malmö. Men miljöförvaltningen får bakläxa av mark- och miljödomstolen. Värden slipper ett vite på 100 000 kronor.
Rosenlundsgatan i Malmö.
Foto: Anders Paulsson
Rosenlundsgatan i Malmö.

Turerna kring skandalfastigheten på Rosenlundsgatan i Malmö är många. Hyresvärden Dragan Davidovic förekommer på Hem & Hyras svarta lista, värden förlorade nyligen förvaltningen av huset på grund av misskötseln och miljöförvaltningen har hotat med vite. Men de 100 000 kronor som miljöförvaltningen menar att Dragan Davidovic borde betala för att han inte har åtgärdat fuktskador i tid och skickat in dokumentation som styrker att han lagat bristerna slipper han. Mark- och miljödomstolen menar att bevisningen från förvaltningen brister. Beviskraven i den här typen av ärenden är höga, skriver domstolen i sitt beslut, och miljöförvaltningen når inte dit.

Hyresvärden menar i en kommentar till mark- och miljödomstolen att han visst har skickat in nödvändig dokumentation till kommunens miljöförvaltning och förvaltningen har inte kunnat bevisa att det inte stämmer, menar domstolen. Även om miljöförvaltningen konstaterar, vid en inspektion, att det finns en vattenansamling i badrummet finns det inte heller någon dokumentation som styrker varken det påståendet eller hyresgästens ord om att golvbrunnen inte har kontrollerats.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hem & Hyra har inte kunnat nå hyresvärden Dragan Davidovic för någon kommentar.

 

Annons
Läs också Omskriven hyresvärd riskerar vite på 100 000 kronor Dom: Malmövärd förlorar förvaltningen av sitt hus Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Motorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.