Annons

Svedalahems hyror höjs med 2,55 procent

Svedala ​​Hyresförhandlingarna mellan Svedalahem och Hyresgästföreningen är klara. Resultatet blev en höjning med 2,55 procent från den 1 april i år.
– Efter svåra och utdragna förhandlingar har vi nu kommit fram till en överenskommelse, säger Petter Ek, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen.
Bostadsbolaget begärde från början hyreshöjningar med 4,5 procent.
 
– För att möjliggöra fortsatt nyproduktion och täcka bland annat ökande värme- och räntekostnader har vi gått med på en höjning, säger Petter Ek.
– Vi lyckades även skjuta fram hyreshöjningen till den 1 april. På så sätt slipper hyresgästerna betala retroaktiv hyra.
 
 En viktig punkt i förhandlingarna var frågan om boendeinflytande. Båda parterna är överens om att inflytandet bland hyresgäster i Svedalahem bör bli större.
– Vi kommer att samarbeta med Svedalahem för att inflytandet över boendet ska utvecklas, avslutar Petter Ek.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Allmännyttiga Skebo rekordhöjer hyrorna Gavlegårdarnas hyror klara efter medling Så blir din hyra i Blekinge län 2024

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.