HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Sydost söker ny regionchef

Östergötland Efter sommaren lämnar Inger Tenggren posten som regionchef för Hyresgästföreningen i Sydost. Föreningen kommer nu inleda rekryteringen av hennes efterträdare.

Inger Tenggren började vid Hyresgästföreningen i Växjö 1979 och har under årens lopp haft olika roller i föreningen, bland annat som förste ombudsman och förhandlingschef. Sedan 2009 har hon haft posten som regionchef i Sydost, som omfattar länen Östergötland, Gotland, Kalmar, Kronoberg, Blekinge och Jönköping. Ett jobb hon nu tänker att lämna efter sommaren.

– Jag tycker att det var dags. Vi har ett nytt framtidsprogram framför oss och jag tycker att det är läge att någon ny kommer in med lite nytt blod och idéer. Jag har suttit ganska länge som chef och det är också en möjlighet för mig att göra något annat, säger Inger Tenggren.

Läs ocksåBäst i hela landet – medlemmarna ökar i rekordfartBildmontage. Joel Ahonen, gruppchef för medlemsutveckling i region sydost, gläds åt ökande medlemsantal. Regionfullmäktige i Nässjö.

Vad kommer du att göra i stället?

– Jag kommer fortfarande vara anställd av förbundet. Men det är inte klart än vad jag kommer att jobba med. Planen är att min efterträdare ska vara på plats till den 1 september.

Annons

När du ser tillbaka, vad är du mest nöjd med att ha åstadkommit?

Läs ocksåInger Borg vald till ordförande – föreningsdialoger skapade det förtroende som krävdesInger Borg, regionordförande Sydost.

– Jag tycker vi har lyckats gå från att vara en mer ideell organisation till en mer proffsig och kompetent folkrörelse.

Vad ser du för utmaningar för din efterträdare?

Annons

– En stor utmaning är det vi ser sker mot vårt förhandlingssystem. Där behöver vi komma bättre överens med fastighetsägarna. Vi måste också försöka få fler engagerade som är yngre och utrikesfödda.

Läs ocksåRegionens medlemstapp ska fixas vid dörrenHyresgästföreningens medlemskort
Läs också Allt fler strider när hyran ska höjas: "Konfliktnivån har ökat" Ny regionordförande lämnar sina uppdrag

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.