Annons

Taxor och underhåll bakom Hässlehems hyreshöjning

Hässleholm Det kommunala bostadsbolaget i Hässleholm höjer hyrorna med i genomsnitt 15 kronor per kvadratmeter och år. Men trygghetsboendet Pärlan får ingen hyreshöjning alls.

Den som bor i en trea på 70 kvadratmeter får en hyreshöjning med 88 kronor den första januari nästa år. Det är framförallt bostadsbolagets kostnader för höjda taxor och avgifter, underhåll och ökade personalkostnader som ligger bakom hyreshöjningen. Trots att Hässlehem har påbörjat ett hyressättningsprojekt där hyran ska utgå ifrån läge och standard, blev det ingen differentierad hyreshöjning.

− Det blev inte så av det enkla skälet att vi inte hann med det. Vi har haft en enkät ute hos hyresgästerna men resultatet var inte klart i tid för att kunna ta hänsyn till materialet i den årliga hyreshöjningen, säger Margareta Björkvald, förhandlare vid Hyresgästföreningen Region norra Skåne.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Trygghetsboendet Pärlan får ingen hyreshöjning alls och enligt Margareta Björkvald beror det på att hyresnivån där redan ligger relativt högt.

Den första januari i år höjdes hyran med 1,95 procent i genomsnitt. Hässlehem har cirka 1 800 lägenheter.

Annons
Läs också Få sätter in persienner trots väntad rekordsommar Madeleine, 39, blir yngst i Hyresgästföreningens regionstyrelse: ”Jag tar det på stort allvar” Lediga lägenheter i lyxigt golfboende Trots bostadskö i Vingåker är omflyttningen hög i nybyggt Lyxigt golfboende står outhyrt i Lindesberg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.