Annons

Telge Bostäder köper 40 lägenheter för 1 krona

Södertälje Scanias gamla arbetarbostäder har sålts till Telge Bostäder för en krona. Nu ska de bli 40 stycken lägenheter till studenter och ungdomar.

Telge Bostäder fick oväntad draghjälp av lastbilstillverkaren Scania i sitt arbete att vaska fram lägenheter med rimliga hyror till ungdomar och studenter.
– Vi hade haft svårt att få ekonomi i det om vi skulle byggt nya ungdomslägenheter så det här var en bra lösning för oss, säger Joakim Ströberg, tillförordnad vd för Telge Bostäder.

Det låga priset förklaras av att Scania inte fick förlängt bygglov för bostäderna och inte kunde ha dem kvar. Genom affären blev de av med kostnaden för att frakta bort bostadsmodulerna.
– Men vi kommer att få betala en del för att flytta dem och projektera marken där de ska stå. Sedan måste vi också fräscha upp dem, säger han.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare
Arton av lägenheterna ska erbjudas till studenter vid Campus Telge där KTH och Mälardalens högskola huserar och placeras på Västergårdsvägen. Resten ska placeras på Rosenlunds- och Folkparksvägen och erbjudas till de elever som kommer från andra städer och studerar på det nationella programmet vid Igelstavikens gymnasium.

Annons
Läs också Ingen brist på studentbostäder i de flesta högskolekommunerna: ”Vi har 130 tomma lägenheter” Studenter tar strid mot värdens hyreskrav: ”Fylls på med namn hela tiden” Telge Bostäder höjer hyran med 5,95 procent – får extrahöjning för 2023 Carolines studentbostad räddad – genom 50 år gammalt avtal: "Jätteglad att få bo kvar" Tvärnit för förhandlingar om studenthyror i Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.