Annons

Telge Bostäder vill höja 3,7 procent

Södertälje En höjning på 3,7 procent för 2019. Det kräver Telge Bostäder, Telge Hovsjö och Telge Fastigheter. ”Vi måste ha det för att kunna underhålla fastigheterna” hävdar bolaget. ”För högt”, menar Hyresgästföreningen.
Foto: Kenneth Samuelsson
Juan Copovi Mena, vd på Telge Bostäder och Telge Hovsjö är nöjd med att ha fått tillbaka lägenheter till de som står i kön.

Årets inledning på hyresförhandlngar påminner om förra årets förhandlingar mellan Hyresgästföreningen och de tre södertäljebolagen. De tre bolagen krävde samma höjning förra året, men då slutade det med strandade förhandlingar. Tvisten fick avgöras av tvistlösningsorganet Hyresmarknadskommittén, HMK, varpå hyran höjdes med 1,36 procent från första juli.

Juan Copovi Mena, bolagens vd, menar att bolaget måste ha 3,7 procent i år för att ta hand om lägenheterna och fastigheterna på ett bra sätt.
– Vi har fått lägre än inflationen i flera år så vår kassa urholkas, pengarna räcker inte. Det slutar med att vi ligger efter i underhåll och skötsel av fastigheterna. Jag vill kunna jobba med vettigt underhåll, säger han.

Annons
ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Jan Hedberg, förhandlingsstrategi på Hyresgästföreningen region Stockholm, säger att förhandlingarna inte har startat än utan att Hyresgästföreningen bara har fått yrkandet.
– Men generellt så tycker jag att yrkandet är för högt med tanke på att bolagen har en bra ekonomi. Vi får se vad de har för underlag för sina krav när vi träffas, säger han.

Annons
Läs också Över 10 000 södertäljebor får höjd hyra Ny hyresmodell stoppas: 10 000 får höjd hyra Medlare ska få fart på hyresförhandlingarna i Sörmland: "Komplicerat" Telge Bostäder höjer hyran med 5,95 procent – får extrahöjning för 2023 Värd vill höja 10,6 procent – "Folk är oroliga att inte klara det"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.