HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Telge Bostäder vill höja 3,7 procent

Södertälje En höjning på 3,7 procent för 2019. Det kräver Telge Bostäder, Telge Hovsjö och Telge Fastigheter. ”Vi måste ha det för att kunna underhålla fastigheterna” hävdar bolaget. ”För högt”, menar Hyresgästföreningen.
Foto: Kenneth Samuelsson
Juan Copovi Mena, vd på Telge Bostäder och Telge Hovsjö är nöjd med att ha fått tillbaka lägenheter till de som står i kön.

Årets inledning på hyresförhandlngar påminner om förra årets förhandlingar mellan Hyresgästföreningen och de tre södertäljebolagen. De tre bolagen krävde samma höjning förra året, men då slutade det med strandade förhandlingar. Tvisten fick avgöras av tvistlösningsorganet Hyresmarknadskommittén, HMK, varpå hyran höjdes med 1,36 procent från första juli.

Juan Copovi Mena, bolagens vd, menar att bolaget måste ha 3,7 procent i år för att ta hand om lägenheterna och fastigheterna på ett bra sätt.
– Vi har fått lägre än inflationen i flera år så vår kassa urholkas, pengarna räcker inte. Det slutar med att vi ligger efter i underhåll och skötsel av fastigheterna. Jag vill kunna jobba med vettigt underhåll, säger han.

Läs ocksåÖver 10 000 södertäljebor får höjd hyra

Jan Hedberg, förhandlingsstrategi på Hyresgästföreningen region Stockholm, säger att förhandlingarna inte har startat än utan att Hyresgästföreningen bara har fått yrkandet.
– Men generellt så tycker jag att yrkandet är för högt med tanke på att bolagen har en bra ekonomi. Vi får se vad de har för underlag för sina krav när vi träffas, säger han.

Läs också Ny hyresmodell stoppas: 10 000 får höjd hyra Höjda hyror hos privatvärdar i Kungsbacka och Mölndal Värmdö Bostäder höjer hyran Förhandlingarna klara – hyrorna steg med 2 procent

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.