Annons

Telge Hovsjös ordförande slutar: ”Ett personligt misslyckande”

Södertälje Tanken var att Telge Hovsjös nya ordförande Pontus Åström, (S), skulle få ordning på bolagets ekonomi och sälja lägenheter för att finansiera renoveringen. Men så blev inte fallet. Nu hoppar han av uppdraget.

När Hem & Hyra intervjuade den nytillträdde ordföranden Pontus Åström, (S), 2015 hade Telge Hovsjö nyligen fått 13 miljoner av ägarna för att undvika konkurs.

Då sade ordföranden att han skulle arbeta för att bolaget skulle få en sundare ekonomi.
– Men jag har inte lyckats uppnå ägarens mål att få snurr på ekonomin och nå mina egna personliga mål och därför slutar jag. Jag ser det som ett personligt misslyckande.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Konkret gick hans uppdrag ut på att skapa ett attraktivt område i Hovsjö där det kunde bo dubbelt så många människor som idag. Det skulle ske genom att det byggs fler bostäder och inte bara hyresrätter utan även andra upplåtelseformer, bättre p-platser och butiker.

Annons

Tanken var att Telge Hovsjö skulle sälja en del av beståndet, ett paket med lägenheter och mark och att den nya ägaren skulle bygga nytt i Hovsjö. Pengarna bostadsbolaget får in skulle sedan användas för att renovera lägenheterna i Hovsjö som har stora renoveringsbehov.
– Den enkla delen är att locka företag som vill köpa lägenheter och bygga, den svåra är att få med Stadsbyggnadskontoret så det tar fram en programförklaring som sedan ligger till grund för en detaljplan så att det kan börja byggas, säger han.

Varför har du inte lyckats få Stadsbyggnadskontoret att ta fram en programförklaring på de här åren?
– Jag trodde det skulle räcka att vi var flera som ville det här men så här i efterhand är det tydligt att jag borde drivit på hårdare och det är mitt fel.
Han berättar att Stadsbyggnadskontoret är med på noterna nu och håller på att ta fram en programförklaring.
– Men jag väljer att hoppa av ändå eftersom jag tror att det ligger flera år bort innan vi får se en programförklaring, det är ju val nästa år och då händer nog inte så mycket.

Annons
Läs ocksåKapitaltillskott räddar Telge Hovsjö från konkurs

David Strömberg, (S), kommunalrådssekretare i kommunen har tagit över ordförandeposten.
– Jag håller på att sätta mig in bolaget och verksamheten och vill inte ge någon kommentar till hur jag tycker vi ska jobba framöver, säger han.

Läs också Telge Hovsjö säljer 800 lägenheter Tidigare ordförande i lokal hyresgästförening sägs upp Han går i täten för 67 000 västsvenska hyresgäster: "Vi måste kunna ha högt i tak" Oväntat besked - hyresgäster med höga hyror slipper hyreshöjning i två år

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.