HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Tibrobyggen vill höja hyran med 3,5 procent

Tibro Hyreshöjning med 151 kronor i månaden. Det kan det bli för de som bor i en genomsnittlig tvårumslägenhet hos det kommunala bostadsbolaget i Tibro.

Inför hyresförhandlingarna med Hyresgästföreningen kräver AB Tibrobyggen en höjning på 3,5 procent från och med den första 1 april 2015. Pengarna ska, enligt vd:n Claes Jägevall, gå till löpande underhåll.

– Visst är räntorna låga men konsumtionsavgifter på till exempel el, vatten och avlopp ökar. Och det gör även lönerna för hantverkare. Så för att bibehålla våra bostäders höga standard går vi in med den höjningen i förhandlingen, säger Jägevall.

Läs ocksåTvå nya hyresuppgörelser klara i Västsverige – så höga blir de

Från Hyresgästföreningens sida hoppas man på betydligt lägre höjning. Förhandlaren Carl-Johan Öjke ser AB Tibrobyggen som ett välmående bolag. Och tycker, med tanke på Sveriges finansiella läge, att hyreskravet är allt för saftigt.

– Vi kommer att gå igenom bolagets övriga ekonomi, budget och vad tidigare hyresintäkter har avsatts till för att sedan svara på bolagets yrkande, säger Öjke.

För en genomsnittlig tvårumslägenhet på 60 kvadratmeter som i dag har en hyra på 4 294 kronor per månad skulle en höjning på 3,5 procent innebära att hyran höjs med 151 kronor i månaden, vilket blir 1 812 kronor på ett år.
Förhandlingarna startar den 24 februari.

Läs ocksåHöjda hyror i Stenungsund och på Orust
Läs också Avbrott i förhandlingar om studenthyror i Göteborg Hyreshöjning på gång hos Willhem i Göteborg Tvist om höjda hyror i Kungälv

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.