Annons

Tierpsbyggen vill höja hyrorna med drygt tre procent

Tierp Tierpsbyggen vill höja hyrorna med 3,15 procent för sina hyresgäster från årsskiftet. Ett stort underhållsbehov ligger bakom kravet.

Tierpsbyggen har löpande ett stort behov av att underhålla sina fastigheter. Bland annat handlar det om stam- och fasadrenoveringar och takbyten, skriver bolaget i sitt yrkande till Hyresgästföreningen. Allmänna ökade kostnader är en annan orsak till att höja hyrorna, som till exempel kostnader för energi, städning, fastighetsskötsel och personal.

I fjol höjdes Tierpsbyggens hyror med 1,9 procent efter en överenskommelse med Hyresgästföreningen.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Ytterligare ett kommunalt bostadsbolag i Uppsala län har preciserat ett krav på hyreshöjning inför 2014: Hebygårdar som begär ett påslag med 3,2 procent från årsskiftet.

Förhandlingarna med Hyresgästföreningen inleds den 9 december. Förra årets hyresförhandlingar landade i en hyreshöjning på 1,9 procent.

Annons
Läs också Marianne, Magnus och Mikael tvingas leva i förfallet hus – mitt i lyxområdet: ”Som att vi inte har människovärde” Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Allmännyttiga Skebo rekordhöjer hyrorna Gavlegårdarnas hyror klara efter medling

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.