Annons

Tillgänglighet viktigt för ABKs nya vd

Landskrona Den tredje maj tillträder Henrik Strand som ny vd för Kristianstads kommunala bostadsföretag ABK. Ett av hans första åtaganden blir att besöka de olika bostadsområdena och träffa personal och boende.

​− Jag har som mål att försöka vara tillgänglig och ta mig tid för att prata med så många  hyresgäster som möjligt, säger han.

Några större förändringar är inget som hyresgästerna kan förvänta sig inom den närmsta framtiden.

Annons

− Nej, jag kommer att fortsätta på den inslagna linjen. Det arbete som företaget har gjort hittills tycker jag är bra och det finns inget jag i nuläget vill ändra på, säger han.

Annons
Henrik Strand efterträder Leif Persson som går i pension i sommar efter cirka åtta år som vd vid AB Kristianstadsbyggen. Kritik har framförts mot Henrik Strands lön på 77 000 kronor i månaden. Men att han tjänar nästan 10 000 kronor mer än sin företrädare är inget Henrik Strand tycker är anmärkningsvärt.
− Det här är ett stort företag och en marknadsmässig lön, säger han och tillägger att han naturligtvis ska göra sitt yttersta för att förtjäna lönen.
Efter att ha arbetat i nästan 30 år inom Skanska säger sig Henrik Strand, nyss fyllda femtio, vara redo för nya utmaningar.
− Tjänsten som vd vid ABK ligger nära den verksamhet som jag har jobbat med tidigare. Det här är en ny spännande utmaning som jag tror kommer att vara utvecklande.
Närmast kommer Henrik Strand från en tjänst som distriktschef i Kristianstad men han har tidigare varit chef i Lund och ser inga problem med att kombinera familjeliv med en chefsposition.
Trots att Henrik Strand i dag bor i en villa i Åhus är boendet i hyresrätt något han brinner för.
− I min ungdom bodde jag i en hyresrätt men när familjen blev större flyttade vi till villa. Jag gillar boendeformen och kan mycket väl tänka mig att flytta till en hyresrätt när jag blir äldre, säger han.

Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Med 800 nya lägenheter och djärv kontorsflytt tackar vd:n för sig Anonym tipstjänst för hyresgäster - nytt sätt att jaga svarta kontrakt: "På gränsen till angiveri" Julklappen som blev en supersnackis: "Vi är inte särskilt imponerade" Så blev pisstunneln en selfiedröm Grannar spelar in varandra med mobilen: "Ibland blir det alldeles fel"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.