Annons

Timråbo i förhandling om hyreshöjning

Timrå AB Timråbo vill höja hyrorna med 3,57 procent. Det skulle innebära en höjning med 179 kronor i månaden för en nuvarande hyra på 5 000 kronor.

Hyresgästföreningen är mitt uppe i förhandlingar om nästa års hyra för AB Timråbos hyresgäster.

Första förhandlingsträffen var den 26 november.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Vi har bara känt lite på varann och har inte kommit överens om något ännu. Vi ska träffas igen den 11 december, säger Lillemor Göranson som är en av representanterna för förhandlingsdelegationen.

Annons

I den förhandlingsbegäran som AB Timråbo överlämnat till Hyresgästföreningen motiveras höjningen med ökade kostnader för underhåll, kommunala vattentaxor, uppvärmning och sophämtning.

Hyresgästföreningen har nu till uppgift att granska varje post i Timråbos budget, kontrollera bokslut och jämföra effektiviteten i förvaltningen med andra allmännyttiga företag. Villkoren gentemot kommunen, bostadsbolagets ägare, ska vara rimliga och i linje med den nya lagen.

Annons
Läs ocksåVärden om de kalla lägenheterna i Hälleforsnäs: "Sabotage och maximal otur"Bild på hyreshus lie på avstånd. En text med citationstecken syns i höga hörnet. I de två meningarna står: " Idag har jag 16 gr inne o inget varmvatten. "Fel du har 20 grader."
Fakta: Hyresförhandlingar

         Begärd höjning     Efter förhandling

2011      +4,86 %            +2,65 %

2012      +3,67 %             +1,99 %

Läs också Så blir din hyra i Kalmar län 2024 Ville förhandla hyran själv – blev skyldig 146 000 kronor Efter höga hyresyrkandet från Uppsalahem: ”Många har tunna plånböcker nu” 16 500 hushåll får vänta på besked om hyran efter flera strandningar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.