HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Timråbo i förhandling om hyreshöjning

Timrå AB Timråbo vill höja hyrorna med 3,57 procent. Det skulle innebära en höjning med 179 kronor i månaden för en nuvarande hyra på 5 000 kronor.

Hyresgästföreningen är mitt uppe i förhandlingar om nästa års hyra för AB Timråbos hyresgäster.

Första förhandlingsträffen var den 26 november.

Läs ocksåSå mycket höjs hyran i Stockholm 2023 – se hela listanpengar

Vi har bara känt lite på varann och har inte kommit överens om något ännu. Vi ska träffas igen den 11 december, säger Lillemor Göranson som är en av representanterna för förhandlingsdelegationen.

Annons

I den förhandlingsbegäran som AB Timråbo överlämnat till Hyresgästföreningen motiveras höjningen med ökade kostnader för underhåll, kommunala vattentaxor, uppvärmning och sophämtning.

Hyresgästföreningen har nu till uppgift att granska varje post i Timråbos budget, kontrollera bokslut och jämföra effektiviteten i förvaltningen med andra allmännyttiga företag. Villkoren gentemot kommunen, bostadsbolagets ägare, ska vara rimliga och i linje med den nya lagen.

Annons
Läs ocksåHögre hyror och skenande räntor – då vill fler byta lägenhet: "Kan inte bo kvar"Inflationen ökar och matpriserna går upp. Nu vill många byta till billigare hyresrätter.
Fakta: Hyresförhandlingar

         Begärd höjning     Efter förhandling

2011      +4,86 %            +2,65 %

2012      +3,67 %             +1,99 %

Läs också Gaskrisen: Eva hotas av sexdubblad värmekostnad – ”Vet inte hur jag ska ha råd” Så mycket höjs hyran i Stockholm 2022 – se hela listan Hyresgästföreningen avslog Michels överklagan – stängs av efter lokalt engagemang

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.