Annons

Tog ut överhyra i Trollhättan

Trollhättan En 37-årig man i Trollhättan ska betala tillbaka 2 928 kronor till en man som hyrde hans lägenhet i andra hand. Enligt Hyresnämnden tog 37-åringen ut en oskäligt hög hyra.
Foto: Minna Ulin
Andrahandsuthyrningen i Trollhättan var för dyr. Nu tvingas 37-åringen som sitter på kontraktet betala tillbaka en del av hyran till den man som hyrde hans lägenhet.

Den lilla hyresrätten med ett rum och kök ligger centralt i Trollhättan. Från och med september 2017 hyrde den 37-årige lägenhetsinnehavaren ut bostaden i andra hand till en man i 30-årsåldern. Andrahandsuthyrningen pågick fram till november 2018.

Men nu har uppgörelsen fått ett surt efterspel för 37-åringen. Han ska betala tillbaka 2 928 kronor till 30-åringen. För enligt Hyresnämnden i Göteborg tog han ut för mycket i hyra.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Lägenheten har en förhandlad hyra på 3 266 kronor i månaden exklusive el. 30-åringen fick dock betala 4 200 kronor i månaden och då ingick inte kostnaden för hushållselen.

Annons

I sitt beslut slår Hyresnämnden fast att det visserligen okej att ta ut extra om man hyr ut sin lägenhet möblerad. Men 4 200 kronor i månaden var för mycket. ”Hyran är härvid inte att anse som skälig, om den är påtagligt högre än hyran för lägenheter som med hänsyn till bruksvärdet är likvärdiga”, skriver Hyresnämnden.

LÄS ÄVEN: Allt fler kräver tillbaka för hög andrahandshyra

Annons
Läs ocksåKändiskatten Luffar-Lasse förenar tiotusentals människor: "Han sprider så mycket glädje"
Läs också Norskt par åker ut från hyrvilla i Bohuslän – Kommunala värden: "Saknar behov" Hyresskuld på 118 000 till kommunen – nu förlorar kvinnan sin bostad Förnekar svart uthyrning – säger hon bor med exmaken och hans nya fru Flyttade in i smutsig källare – nu får familjen tillbaka 183 000 kronor på hyran

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.