Annons

Topp-placering för Chalmers Studentbostäder

Göteborg ​​Stiftelsen Chalmers studentbostäder i Göteborg ligger i topp i en enkätundersökning där studenter i landet fått betygsätta sina hyresvärdar. Så gott som alla boende kan också tänka sig att rekommendera bolaget till andra studenter.
–  Det här är jättekul, tycker vi. Vi är väldigt nöjda med att studentstaden Göteborg kan få hamna på framsidan någon gång och visa att vi är duktiga på att ta hand om våra studenter, säger Joakim Wallin, vd för Chalmers studentbostäder.
–  Vad som är extra roligt är att på de områden där vi det senaste året ansträngt oss extra har vi i år fått högre betyg och mer nöjda hyresgäster Det gäller till exempel service och information där vi satsat extra sedan förra året, eftersom vi tidigare fått kritik på det här området.
Undersökningen har gjorts av Centrum för Marknadsanalys i Linköping och det är i år fjärde gången Chalmers studentbostäder ingår, tillsammans med de största studentbostadsföretagen i landet. Närmare 1 100 studenter som bor hos Chalmers Studentbostäder har slumpvis valts ut att delta i undersökningen och av dem har omkring 700 eller 67 procent också valt att svara på frågorna.
Studenterna har bland annat fått betygsätta själva bostaden, de gemensamma utrymmena, bostadsområdet samt service och information. De har också fått uppge vilken helhetsattityd de har till sitt boende och sin hyresvärd och där får Chalmers landets högsta resultat, en fyra i betyg på en skala från ett till fem.
Undersökningen visar också att Chalmers studentbostäder har ett gott rykte i studentkretsar. Hela 95 procent säger sig kunna rekommendera Chalmers som hyresvärd till andra studenter.
Men det finns också några smolk i glädjebägaren. Det är bara 47 procent som känner igen bovärden i sitt område och det är en alldeles för låg siffra, menar Joakim Wallin.
– Men förklaringen är antagligen att vi har så hög omsättning, vi har ju nya hyresgäster varje termin, säger han.
De boende hos Chalmers studentbostäder är också mindre nöjda med hyresnivån, som de anser vara för hög.
– Vi har lägre betyg där jämfört med undersökningsresultaten i sin helhet och där måste vi fortsätta jobba med att hålla nere våra kostnader, konstaterar Joakim Wallin. Både drift- och byggkostnader är ju högre när det gäller smålägenheter och här måste vi jobba hårdare både med att försöka köpa rätt tjänster och att till exempel spara på energi.
 

Annons
Fakta: Andrahandsuthyrning

​Förutom Chalmers studentbostäder har AF bostäder i Lund, Stiftelsen Göteborgs studentbostäder, Studentbostäder i Linköping, Stiftelsen Stockholms studentbostäder och Studentbo i Norrköping ingått i undersökningen.

Resultaten har redovisats som så kallade NKI-tal, vilket uttytt betyder nöjd-kund-index. Här ligger snittet bland de undersökta företagen på 3,80 på en femgradig skala medan helhetsomdömet för Chalmers studentbostäder ligger på 3,95.

Läs också Guide till hemförsäkringar Studenter tar strid mot värdens hyreskrav: ”Fylls på med namn hela tiden” Carolines studentbostad räddad – genom 50 år gammalt avtal: "Jätteglad att få bo kvar" Tvärnit för förhandlingar om studenthyror i Göteborg Lundastudent tog inga poäng – kastas ut från sitt boende Catherine gör städningen till ett rent nöje – ingen idé att klanka ner på studenterna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.