HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Toppstigen kan bli tvångsförvaltat

Sundsvall Toppstigen söder om Sundsvall har ett skamfilat rykte efter flera år av eftersatt underhåll. I november förra året stängdes elen av för att fastighetsbolaget Nor i Sundsvall AB inte betalat räkningarna. Nu hotar elbolaget åter igen att klippa strömmen eftersom de inte fått pengar. Hyresgästföreningen anser att läget är akut och har nu lämnat in en ansökan om tvångsförvaltning.

​- Vi värnar naturligtvis om hyresgästerna och vill visa att vi finns där för dem. Läget är akut och då måste vi agera, säger Gunilla Boström på Hyresgästföreningen i Sundsvall.

Klockan halv tre i eftermiddags lämnade juristen Ingvar Hellentin in en ansökan om tvångsförvaltning till hyresnämnden.
– De har skickat ansökan vidare till kommunen för yttrande. Men hyresnämnden kommer troligen med ett beslut redan imorgon (läs: fredag), säger han.
Vad tror du om möjligheterna till att ansökan blir beviljad?
– Det vågar jag inte spekulera i, vi har lämnat in materialet och nu får vi se vad som händer.
Sedan i november förvaltas husen, 93 lägenheter, av Fastighetscompetens i Sundsvall. De har nu åtagit sig att sköta om husen fullt ut om det blir en tvångsförvaltning.
Vem betalar elräkningen så att inte hyresgästerna blir utan ström?
– Om hyresnämnden utser Fastighetscompetens som tvångsförvaltare kommer de säkert försöka lösa det på något sätt, säger Ingvar Hellentin.
Elbolaget har gett anstånd till i morgon angående elavstängningen då eventuellt ett interimistiskt beslut har tagits av hyresnämnden.

Läs också Tvångsförvalning för trakasserier och brister i fastigheten Svartlistad värd vägrade släppa in tvångsförvaltaren  Barnfamiljer saknar både värme och varmvatten Svartlistad värd åter i blåsvädret Klart med omedelbar tvångsförvaltning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.