Annons

Toppstigen kan bli tvångsförvaltat

Sundsvall Toppstigen söder om Sundsvall har ett skamfilat rykte efter flera år av eftersatt underhåll. I november förra året stängdes elen av för att fastighetsbolaget Nor i Sundsvall AB inte betalat räkningarna. Nu hotar elbolaget åter igen att klippa strömmen eftersom de inte fått pengar. Hyresgästföreningen anser att läget är akut och har nu lämnat in en ansökan om tvångsförvaltning.

​- Vi värnar naturligtvis om hyresgästerna och vill visa att vi finns där för dem. Läget är akut och då måste vi agera, säger Gunilla Boström på Hyresgästföreningen i Sundsvall.

Annons
Klockan halv tre i eftermiddags lämnade juristen Ingvar Hellentin in en ansökan om tvångsförvaltning till hyresnämnden.
– De har skickat ansökan vidare till kommunen för yttrande. Men hyresnämnden kommer troligen med ett beslut redan imorgon (läs: fredag), säger han.
Vad tror du om möjligheterna till att ansökan blir beviljad?
– Det vågar jag inte spekulera i, vi har lämnat in materialet och nu får vi se vad som händer.
Sedan i november förvaltas husen, 93 lägenheter, av Fastighetscompetens i Sundsvall. De har nu åtagit sig att sköta om husen fullt ut om det blir en tvångsförvaltning.
Vem betalar elräkningen så att inte hyresgästerna blir utan ström?
– Om hyresnämnden utser Fastighetscompetens som tvångsförvaltare kommer de säkert försöka lösa det på något sätt, säger Ingvar Hellentin.
Elbolaget har gett anstånd till i morgon angående elavstängningen då eventuellt ett interimistiskt beslut har tagits av hyresnämnden.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar När ägarna överger hyreshuset mitt i stan: ”Vi utesluter inte tvångsförvaltning” Här är hyresgästerna övergivna – nu ska kommunen tvinga värden agera: ”Fullständigt oacceptabelt” Beslut om tvångsförvaltning – hyresgäster har flytt huset Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Här har hyresgästerna varit utan el och varmvatten hela vintern: ”För jävligt”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.