Annons

Trasig toalett ledde till vattenskada – hyresgästen får flytta

Skåne Lägenheten i södra skåne var fylld av sopor och toaletten läckte. Men det tog lång tid innan värden lyckades ta sig in för att reparera. Nu får hyresgästen flytta, efter en förlikning i domstol.

Allt uppdagades när det rann ner vatten i affärslokalen under lägenheten. Det ska ha hunnit uppstå omfattande skador. Källan till förstörelsen spårades efter en tid till mannens lägenhet i våningen ovanpå.

En inspektion visade att toalettens vattentank hade gått sönder. Mannen hade dock aldrig anmält skadan. Enligt uppgifter till Hyresnämnden hade det skett en olycka men hyresgästen hade berättat eftersom han skämdes över hur lägenheten såg ut.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

När vattenskadan upptäcktes avrådde hyresvärden hyresgästen från att använda toaletten i väntan på en reparation. Men allt gick inte som det var tänkt eftersom mannen inte släppte in reparatörerna. Med tiden kom det in klagomål från grannarna om att det luktade illa i huset.

Annons

Nästan ett år efter upptäckten lyckades hyresvärden ta sig in i bostaden tillsammans med socialtjänsten och upptäckte ett miserabelt tillstånd.”Kraftig stank”, sopor samt larver och baggar. Det gick inte ens att gå in i badrummet, enligt en skrivelse från värden.

Hyresvärden tog fallet till hyresnämnden och menade att hyresgästen hade brustit i sin “vårdplikt” vilket hade skadat fastigheten. Nu har värden och hyresgästen kommit överens om en lösning. Mannen får bo kvar till hösten men senast i oktober ska han ha lämnat bostaden, enligt Hyresnämndens beslut.

Annons
Läs ocksåMalen invaderar Julias hem – värden väntar på att den ska försvinna av sig självI mer än ett halvår har malar tagit sig in i Julia Erikssons lägenhet. Först när hon anmälde att det kryllar av dem också på vinden agerade värden. En gammal matta slängdes ut, men ingen större sanering har gjorts. I stället väntar hyresvärden Castellum på att malarna ska försvinna av sig själva.

Mannen ska tidigare ha förklarat den bristande skötseln av bostaden med att han drabbats av utmattningsdepression.

Läs också Lämnade alla kranar öppna – nu vräks hyresgästen efter flera översvämningar Skrik och hot i brevinkastet kostar mannen 55 000 kronor Trängde sig in hos grannkvinnan – togs i kragen och blev utkastad Tv-tittande kvinna stör grannarnas nattsömn – kan tvingas flytta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.