HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Tre förhandlingar i Katrineholm – ett resultat

Katrineholm Nu är nästa års hyror klara i Katrineholm. Det blir en höjning från årsskiftet med 1,85 procent för lägenheterna både hos kommunala Kfab och de privata fastighetsägarna som omfattas av överenskommelsen.

Hyresgästföreningen har förhandlat parallellt med kommunala Katrineholmsbostäder (Kfab), Fastighetsägarna och Heimstaden.

Alla tre förhandlingarna resulterade alltså i en uppgörelse på nivån 1,85 procent. Det motsvarar 110 kronor mer i månaden för den som i dag betalar 6 000 kronor i hyra.

Läs ocksåHyreshöjningen den dubbla jämfört med i fjol

– Vi har förhandlat separat. Men självklart har vi haft kontakt med varandra under resans gång. Att det blev samma resultat är inget konstigt. Det är ju samma kostnadsutveckling för alla fastighetsägare på orten, säger LeRoy Wentzel, förhandlare på Hyresgästföreningen.

– Jämförbara lägenheter ska också ha samma hyra enligt bruksvärdesprincipen. Ligger de rätt blir det samma årliga justering, konstaterar han.

Överenskommelserna gäller totalt 6 100 lägenheter i Katrineholm varav 4 300 i privatägda hyreshus.

Läs ocksåGrannar sparade 168 000 på att neka hyreskrav

– Förhandlingarna var inte enkla, men vi lyckades komma överns efter att noga ha väg samman hyresgästernas intressen och bolagets, säger Anders Hördin, ordförande i Hyresgästföreningens förhandlingsdelegation i en kommentar.

Bakom höjningarna ligger kostnadsökningar som företagen haft för löner till personalen och övrig fastighetsförvaltning.

– Vi är nöjda med resultatet och tycker att vi har hamnat på en rimlig nivå, säger Anders Hördin.

Läs ocksåHöjda hyror hos Victoria Park i Göteborg
Läs också Sista stora hyresförhandlingen klar i Varberg Ett halvår senare – nu är hyrorna hos Rikshem i Uppsala klara

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.