HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Tre nya hus ska ersätta Bollen

Norrköping Tre nya hyreshus med totalt 82 lägenheter. Det tänker Hyresbostäder bygga i kvarteret Domaren som ersättning för det gamla hyreshuset Bollen, som är tänkt att rivas i höst.
Foto: Belatchew Arkitekter
En ideskiss på hur de nya hyreshusen i kvarteret Domaren i Norrköping.

Det gamla studentboendet Bollen vid Idrottsparken i Norrköping har stått under rivningshot en längre tid. För närvarande hyrs byggnaden ut tillfälligt som asylboende till Nuvida och Migrationsverket. Senast den siste oktober i år ska boendet vara avvecklat då det nuvarande uthyrningskontraktet löper ut.

— Det kan bli så att boendet avvecklas tidigare och efter det så kommer Bollen att rivas. Tanken är att bygga tre huskroppar, punkthus, som ska passa in i den miljö som är där med vattentornet, tennishallen och Lennings sjukhem, förklarar Lars Löfgren, marknadschef på Hyresbostäder.

Annons
Läs ocksåLöser störningar med samtal: ”Vi tror inte man stör med flit”Torbjörn Lennström arbetar på Hyresbostäder i Norrköping.

Hyresbostäders plan är att bygga totalt 82 lägenheter i form av tre stycken hus på fem-sex våningar med garage under mark. Bostäderna kommer främst bestå av tvåor och treor.

— Rivningslovet har vi redan. Nu jobbar vi med att ta fram handlingar för att söka bygglov, säger Lars Löfgren.

Annons
Läs också Flera renoveringar stoppas efter byggfirmans konkurs Hyresbostäder vill minska byggandet i Norrköping: ”Känns galet just nu” Norrköping bygger allt mer - men var är hyresgästerna? Sofia får betala men grannen parkerar gratis - Så mycket skiljer p-hyrorna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.