Annons

Tre nya hus ska ersätta Bollen

Norrköping Tre nya hyreshus med totalt 82 lägenheter. Det tänker Hyresbostäder bygga i kvarteret Domaren som ersättning för det gamla hyreshuset Bollen, som är tänkt att rivas i höst.
Foto: Belatchew Arkitekter
En ideskiss på hur de nya hyreshusen i kvarteret Domaren i Norrköping.

Det gamla studentboendet Bollen vid Idrottsparken i Norrköping har stått under rivningshot en längre tid. För närvarande hyrs byggnaden ut tillfälligt som asylboende till Nuvida och Migrationsverket. Senast den siste oktober i år ska boendet vara avvecklat då det nuvarande uthyrningskontraktet löper ut.

— Det kan bli så att boendet avvecklas tidigare och efter det så kommer Bollen att rivas. Tanken är att bygga tre huskroppar, punkthus, som ska passa in i den miljö som är där med vattentornet, tennishallen och Lennings sjukhem, förklarar Lars Löfgren, marknadschef på Hyresbostäder.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresbostäders plan är att bygga totalt 82 lägenheter i form av tre stycken hus på fem-sex våningar med garage under mark. Bostäderna kommer främst bestå av tvåor och treor.

— Rivningslovet har vi redan. Nu jobbar vi med att ta fram handlingar för att söka bygglov, säger Lars Löfgren.

Annons
Läs också Norrköpingshyror höjs med 5,3 procent: "Inget att bli lycklig över" Anitas värd vill höja hyran med 11 procent: ”Helt orimligt” Löser störningar med samtal: ”Vi tror inte man stör med flit” Flera renoveringar stoppas efter byggfirmans konkurs Hyresbostäder vill minska byggandet i Norrköping: ”Känns galet just nu”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.